back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 29, 2024

Taxele din industria jocurilor de noroc, mărite și de 15 ori de guvernul Ciolacu! Care sunt MOTIVELE REALE ale majorărilor

Distribuiți

Guvernul României a început o prigoană efectivă împotriva industriei jocurilor de noroc, după cum arată știrile și acțiunile din ultima perioadă.

Dincolo de modul total nedemocratic prin care una o zona a economiei este blamată și înfierată, de parcă ar fi actvat ilegal, aceste acțiuni ale guvernului ascund și o altă latură, după cum au declarat analiști financiari, pentru Ziarul Ring.

Creșteri de taxe

Potrivit Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituția care reglementează acest domeniu, în urmă cu doi ani, taxele pentru afilierea pe jocuri de noroc (clasa a doua) erau de 6 mii de euro anual plus o mie de euro contribuția pentru lupta împotriva dependenței față de jocurile de noroc. Concret, șapte mii de euro.

Prima din aceste taxe a fost majorată anul trecut la 10.000 de euro, în timp ce ultima a rămas neschimbată. În plus, statul a mai introdus o taxă, tot de 10.000 de euro, pentru noi-veniți în această industrie. Se numeau ”taxa pentru depunere dosar” și ”taxa pentru analiza de dosar”. Practic, două taxe, dar pentru același lucru.

Practic, erau trei taxe:

  1. Taxa de intrare în acest domeniu
  2. Taxa anuală
  3. Contribuția anuală împotriva dependenței

Iar acum, începând cu Ordonanța de Urgență din 6 octombrie, aceste taxe au fost și mai mult majorate. Taxa anuală a fost majorată la 20.000 de euro, taxa de intrare în acest domeniu a fost majorată la 11.500 de euro, iar contribuția anuală s-a mărit la 15.000 de euro (de la o mie de euro – creștere de 15 ori).

Așadar, dacă dorești să obții licența clasa a doua, acum trebuie să scoți din buzunar 46.500 de euro! Este cea mai mare taxă de acest gen din Uniunea Europeană! De altfel, cele mai multe state europene nici nu au taxe pentru clasa a doua, ci doar pentru prima clasă, unde intră agențiile de pariuri, cazinouri, salile de jocuri etc., adevărații prestatori din acest domeniu.

Practic, de la șapte mii de euro, s-a ajuns la 46.500! O creștere de aproape ȘAPTE ORI!

Un guvern incompentent

Surse de pe piața financiară, care au analizat ordonanța emisă de govern, dar și execuția bugetară a guvernului PSD-PNL, ne-au dat declarat direct că aceste majorări de taxe arată incompetența acestui guvern. ”Când un guvern crește taxele în acest mod, nerespectând nici măcar prevederile legale privind modificările fiscale, creșteri nu cu câteva procente, ci de câteva ori, atunci acel guvern demonstrează o incapacitate structurală, o incompetență profundă. Lăsăm industria la o parte, nu contează că vorbim de gambling sau altceva, ideea în sine, să acționezi atât de nociv, majorând taxele de pe o zi pe alta și la un asemenea nivel, părerea mea este că acest guven dă dovadă de iresponsabilitate. Când ai dificultăți bugetare, generate de un deficit prea adânc, primul pas care trebuie făcut este să elimini cheltuielile non-necesare și sunt miliarde irosite fără niciun motiv, proiecte de stadioane uriașe în orașe care nu au echipe de fotbal nici de liga a treia. Soluția nu este să aduni tot mai mulți bani, ci să vezi unde ai cheltuit cu nepricepere. Căci ce garanție am eu, contribuabil, că sumele pe care le aduni cu noile taxe le vei cheltui inteligent? Niciuna!”, au declarat analiștii financiari, pentru Ziarul Ring.

Praf în ochi de alegeri

Iar acest fapt este susținut chiar de câtre unii din membrii Guvernului, care au declarat pentru Ziarul Ring, sub protecția anonimatului, că această decizie are la bază motive strict electorale.

Nu e clar, vin alegerile și guvernul PSD-PNL are nevoie de a distrage atenția de la adevăratele probleme din țara noastră, cum ar fi PNRR sau creșterea prețurilor. S-au căutat țapi ispășitori și s-au găsit, astfel că la anul, când sunt alegeri, să avem cu ce ieși în fața electoratului. Așa s-a întâmplat mereu”, afirmă o persoană din aria guvernamentală, familiarizată cu aceste decizii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole