ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Târgoviște, orașul lui Vlad Țepeș, luat cu asalt de turiști

Avatar

Publicat

pe

Unul dintre cele mai frumoase orașe turistice din România este Târgoviște. Fosta capitală a Țării Românești se află „la o aruncătură de băț” față de București și a fost Cetatea de Scaun a celor mai mari voievozi, de la Mircea cel Bătrân și Vlad Țepeș, până la Constantin Brâncoveanu.

Ruinele vechii cetăți, Turnul Chindiei, parcul cetății, centrul vechi, bisericile și sutele de clădiri istorice ale orașului alcătuiesc un adevărat oraș-monument, un muzeu în aer liber ce poate concura oricând cu cele mai vizitate destinații de city break europene. Asta cred și sutele de turiști străini care sunt în aceste zile în fosta capitală a Munteniei, unde i-au atras spectacolele în aer liber care se desfășoară pe durata unei întregi săptămâni.

Marți seara, centrul Târgoviștei semăna izbitor cu cel al Bucureștiului, al Brașovului, Sibiului sau cu cele mai vizitate orașe ale Europei. Turiștii români și străini, uimiți de ceea ce descoperă într-o localitate mică din sudul României, nu se puteau opri din fotografiat clădirile-monument care sunt la tot pasul, în centrul istoric, exclamând, din când în când: „waw!”.

„Am vizitat Bucureștiul și o prietenă a avut ideea să venim la Târgoviște, unde în aceste zile sunt concerte, ca apoi să mergem la Brașov și la Sighișoara. Nu auzisem de Târgoviște. Nici nu mă așteptam să fie atât de spectaculos. Anul trecut am vizitat pentru prima oară Brașovul și Castelul Bran și am fost uimită de tot ce am văzut, iar acum am ajuns aici, știam că e un oraș mic și am crezut că voi găsi o atmosferă rurală, dar este un oraș medieval cum rar întâlnești”, a mărturisit o turistă din Marea Britanie, fascinată de centrul vechi și de faptul că seamănă foarte bine cu zonele echivalente din București și din Brașov, pe care le mai văzuse.

Citește articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *