ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

ȚARA CARE A CONSTRUIT UN ORAȘ SPECIAL PENTRU PREȘEDINTE. ESTE ALB COMPLET ȘI TOATE CLĂDIRILE AU ȘAPTE ETAJE

O țară din Asia Centrală, care este condusă de un regim autoritar, a construit un oraș „inteligent” în onoarea fostului lider Gurbanguly Berdymukhamedov.

Avatar

Publicat

pe

O țară din Asia Centrală, care este condusă de un regim autoritar, a construit un oraș „inteligent” în onoarea fostului lider Gurbanguly Berdymukhamedov. Fiul său, actualul președinte, s-a ocupat de toate detaliile pentru ca orașul din Turkmenistan să fie inaugurat joi, 29 iunie. 

Orașul din Turkmenistan este situat la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de capitala Așgabat. Toate clădirile din Arkadag, așa cum a fost numită așezarea urbană, sunt albe, iar toate blocurile au șapte etaje, cifră care este considerată a fi aducătoare de noroc în acea cultură.

Nu doar aspectul impresionat al orașului a stârnit atenția, ci și multe alte elemente. Unul dintre ele este că locul în care a fost construit este situat în apropierea satului natal al lui Gurbanguly Berdymukhamedov. Autoritățile susțin că nu mai puțin de 73.000 de oameni vor putea locui aici. În plus, Arkadag are multe monumente, inclusiv o sculptură dedicată lui Gurbanguly Berdymukhamedov, aflat pe un cal din rasa care îi place cel mai mult.

Fostul președinte a primit un oraș în dar de ziua lui

Pe data de 19 iunie, Gurbanguly Berdymukhamedov a împlinit 66 de ani, iar cadoul oferit de fiul său, actualul președinte, a fost orașul Arkadag. Chiar dacă urmașul are acest  titlu, conducerea și puterea au rămas tot la părintele său.

Oficialii țării au declarat Arkadag drept un „oraș al viitorului”, adăugând că tehnologiile „verzi” au fost folosite în construcția sa.

Advertisement

Orașul din Turkmenistan / Sursă foto: site-ul Turkmenistanului

Un angajat al Ministerului Construcțiilor și Arhitecturii a spus că „idolul” Berdymukhamedov a supravegheat îndeaproape proiectul și a oferit „recomandările sale valoroase”.

„Datorită eforturilor sale, pe pământul curajoșilor noștri strămoși a apărut un oraș frumos”, a spus angajatul, sub condiția anonimatului.

De la ce vine numele orașului

Turkmenistanul a fost o republică sovietică, iar de 16 ani, este condusă de către familia Berdymukhamedov. În 2006, Gurbanguly Berdymukhamedov a ajuns la putere și a instituit cultul personalității. Din luna martie 2022, i-a lăsat funcția fiului său.

Nu de puține ori, Gurbanguly Berdymukhamedov a fost numit și „Eroul Protector”, respectiv Arkadag.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *