ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Tânărul drogat care și-a ucis tatăl, cercetat pentru a se descoperi proveniența drogurilor

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea, a declarat, marţi, că încă nu se ştie de la cine şi-a procurat drogurile tânărul care şi-a ucis tatăl.

Avatar

Publicat

pe

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, chestorul Tiberiu Ivancea, a declarat, marţi, că încă nu se ştie de la cine şi-a procurat drogurile tânărul care şi-a ucis tatăl.

„Se investighează şi acest aspect (de unde a avut drogurile – n.r.), dar nu aş putea spune acum de la cine, dar se investighează”, a precizat Tiberiu Ivancea.

Chestorul de poliţie a afirmat că, până să îşi ucidă tatăl, tânărul nu fusese niciodată depistat de poliţişti ca şi consumator de droguri.

Putea fi prevenită crima?

Şeful IPJ Sibiu a punctat că „este foarte greu de spus dacă putea fi prevenită” crima.

„Foarte greu de spus dacă putea fi prevenită. Din păcate, nu aveam cunoştinţă noi ca instituţie despre acel tânăr că este consumator. Nu am interacţionat cu el, nu am avut sesizări privind comportamente dezadaptative ale acestuia. Nu ştiu dacă putea prevenită sau nu, cert este că ea s-a produs”, a arătat Tiberiu Ivancea.

El a mai anunţat că poliţiştii îşi vor continua acţiunile de prevenire a consumului de droguri şi depistarea celor care le vând.

Advertisement

„În ceea ce priveşte modul nostru de acţiune, acesta va fi în continuare conform planului de măsuri care se implementează la nivelul întregului judeţ. Pe partea de prevenire, încercam să fim cât mai prezenţi în şcoli pentru a preveni şi a discuta cu tinerii şi cu minorii despre ceea ce înseamnă consumul de droguri şi riscurile la care se expun. Iar pe partea de combatere, încercăm, de asemenea, tot ceea ce înseamnă consum de droguri în trafic sau în trafic de droguri, împreună cu colegii de la Crimă Organizată să să combatem”, a mai declarat Ivancea.

Crima din noapte

Tiberiu Ivancea a fost prezent marţi, la şedinţa Colegiului Prefectural, unde a răspuns întrebărilor presei în legătură cu crima din noaptea de 22 octombrie.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, aflat sub influenţa drogurilor, şi-a ucis în cursul nopţii de 22 octombrie tatăl în casa în care locuiau din municipiul Sibiu, potrivit procurorilor. După ce şi-a omorât tatăl, tânărul a sunat la 112 şi a anunţat ce a făcut.

Bolnav psihic

„În fapt s-a reţinut că, în noaptea de 22/23.10.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 25 de ani din municipiul Sibiu, aflată sub influenţa drogurilor, cu istoric de tulburări psihice şi pe fondul unor relaţii tensionate cu tatăl său, a exercitat acte de violenţă asupra acestuia, în timp ce se aflau în locuinţa comună situată în municipiul Sibiu, producându-i leziuni care i-au determinat moartea”, a transmis atunci, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu Mihaela.

Tânărul este cercetat pentru infracţiunea de omor şi este reţinut.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *