back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
vineri, ianuarie 3, 2025

Tabloul ”blestemat” care aduce ghinion celor care încearcă să îl fure. Hoții se temeau și să îl atingă

Distribuiți

Povestea tabloului blestemat care aduce ghinion oricărei persoane a făcut înconjurul lumii. Despre ce operă de artă este vorba și ce au pățit cei care au încercat să îl sustragă pentru a-l vinde?

Tabloul ”blestemat” care aduce ghinion celor care încearcă să îl fure

Tabloul blestemat care aduc ghinion hoților a fost pictat de Van Gogh. Este intitulat „Grădina Parsonage de la Nuenen primăvara”, iar în urmă cu trei ani și jumătate a fost furat dintr-un muzeu olandez.

Ulterior, tabloul a fost pasat de la un interlop la altul. Care e motivul? Detectivul de artă Arthur Brand, renumit pentru recuperarea lucrărilor de artă furate, spune că hoții s-au temut că este blestemat și că le va aduce ghinion.

„Știam că pictura va trece dintr-o mână în alta în lumea criminală, dar că nimeni nu voia cu adevărat să o atingă, pentru că nu valorează nimic. Așa că era puțin blestemat”, a spus Brand, supranumit „Indiana Jones al lumii artei”, citat de publicația britanică The Guardian.

Menționăm faptul că tabloul are o valoare estimată de până la 6 milioane de euro. A fost realizat în 1884, iar de atunci a creat doar probleme. Se pare că mulți și-l doreau, dar nimeni nu ar fi plătit atât de mult pentru el. 

De ce nu a vrut nimeni să cumpere tabloul furat

Detectivul a avut însă un șoc atunci când la ușa sa a venit un musafir neașteptat. Bărbatul avea o sacoșă albastră unde se afla fix tabloul furat în urmă cu trei ani de zile, fără niciun răspuns.

Ulterior, interlopul care a dat ordinul furtului și cel care a furat tabloul, au fost arestați. Se pare însă că și ei voiau să scape de această povară. Mai mult de atât, i-au cerut detectivului să nu cheme poliția.

De ce este blestemat și aduce ghinion acest tablou? Detectivul spune că niciun alt interlop ori vreun alt cumpărător de pe piața neagră nu a vrut să îl achiziționeze.

Asta în condițiile în care tabloul ar fi trebui depozitat într-un loc ascuns, departe de ochii lumii. Iar colecționarii își doresc să se laude cu achizițiile lor. Drept dovadă, hoții au decis că nu au ce să facă decât să scape de el.

„Vorbim despre furtul de artă, dar este în mare parte răpire, pentru că hoții nu vor cu adevărat să o păstreze. Colecționarul de rău augur care îl pune în depozit sau într-un subsol este doar un mit, el nu există. Normal că vrei să te lauzi cu lucrurile tale!”, a explicat Andreas Blühm, directorul Muzeului Groniger.

Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole