ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Suma IMENSĂ pe care un liceu din Buzău trebuie să o plătească ca daune morale unui elev.

Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău va plăti daune morale de 3.000 de euro unui elev căruia i s-a scăzut nota la purtare în urma unei postări pe Facebook.

Avatar

Publicat

pe

Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău va plăti daune morale de 3.000 de euro unui elev căruia i s-a scăzut nota la purtare în urma unei postări pe Facebook. Decizia instanței este definitivă.

Elev sancționat după o postare pe Facebook

În anul 2018, un elev din clasa a XI-a a postat pe un grup de Facebook, care aparținea liceului, un mesaj despre profesoara lui de desen însoțit de un videoclip.

Andrei Voicu a scris în postare lucruri care au deranjat conducerea liceului: „Colegiul «Bogdan Petriceicu Hasdeu» este liceul în care este interzisă purtarea bărbii şi a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, această struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi de a desena.”

Ulterior, Consiliul Profesoral a fost sesizat și s-a decis scăderea mediei la purtare la nota doi, asta deși Andrei era un elev bun și a promovat examenul de bacalaureat cu nota 9.05.

Părinții elevului au dat în judecată colegiul

Părinții lui Andrei Voicu au fost foarte revoltați și au vrut să demonstreze nevinovăția copilului  cu orice preț. Astfel, au decis să acționeze în instanță liceul.

În urma eforturilor noastre susţinute, Colegiul a fost obligat să radieze menţiunile din evidenţele şcolare ale lui Andrei, inclusiv nota injustă de 2 la purtare, şi să revizuiască media pe semestrul 1.

Advertisement

Mai mult, justiţia i-a acordat clientului nostru daune morale în valoare de 3.000 de euro, marcând astfel recunoaşterea impactului emoţional şi psihologic pe care abuzul de putere îl poate avea asupra unui elev”, potrivit reprezentanţilor cabinetului de avocatură care l-a reprezentat pe elev.

Prima decizie a cazului a venit în 2023

Anul trecut, în luna aprilie, Tribunalul Buzău a pronunțat prima decizie în care Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” era obligat să șteargă din evidenţele şcolare nota pe care i-a aplicat-o elevului pe semestrul I al anului şcolar 2018-1019.

De asemenea, încă de la prima pronunțare, judecătorii au decis că elevul trebuie să primească 3.000 de euro daune morale şi cheltuieli de judecată de 2.800 de lei de la Colegiu. Școala a făcut recursuri, dar instanța le-a respins ca fiind nefondate. Decizia este definitivă.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *