ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

SRI STUDIAZĂ tehnologia avansată cu CONSOLE şi JOCURI de ULTIMĂ GENERAŢIE

Se pare că angajaţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) ştiu cel mai bine cum să îmbine utilul cu plăcutul.

Avatar

Publicat

pe

Se pare că angajaţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) ştiu cel mai bine cum să îmbine utilul cu plăcutul. Probabil pentru a fi la curent cu tot ce mişcă în materie de gadgeturi, institutul care oferă suport tehnic pentru operaţiunile agenţilor secreţi îşi cumpără ultima consolă Xbox apărută pe piaţă, dar şi câteva jocuri pentru aceasta.

Institutul pentru Tehnologii Avansate al SRI vrea să dea aproximativ 2.700 de lei pe o consolă de jocuri Xbox One cu senzorul Kinect inclus, respectiv concurentul numărul 1 al consolei PlayStation 4. Reprezentanţii instituţiei au cerut ca aceasta să vină la pachet cu patru controllere wireless, dar şi cu două jocuri.

Nu putem să ştim cu exactitate despre ce jocuri este vorba, în momentul de faţă existând mai multe tipuri, inclusiv cu împuşcături, lupte sau de acţiune. Probabil, specialiştii institutului vor să cerceteze mai atent tehnologia ce stă la baza acestei console de jocuri video. Invenţia aparţine unui agent secret israelian Tehnologia folosită de compania care a lansat pe piaţă consolele Xbox are, într-o anumită măsură, legătură cu serviciile secrete.

Este cunoscut faptul că performantul senzor folosit în tehnologia Kinect a fost inventat de Aviad Maizels, un fost agent de informaţii al armatei israeliene. Acesta a înfiinţat o companie care a creat Prime Sense, o cameră video cu senzori performanţi care putea prelua mişcările unui individ şi le introducea drept comenzi într-o lume virtuală. Ulterior, tehnologia a fost preluată de Microsoft, care a cumpărat compania israelianului şi a folosit-o pentru consolele Xbox. Telecomandă „inteligentă” şi ochelari 3D Instituţia publică mai vrea să dea aproximativ 1.200 de lei pe o telecomandă „inteligentă”, cu ecran tactil.

După cum se arată pe site-ul producătorului, aceasta este compatibilă cu peste 225.000 de dispozitive pe care le poate controla, printre acestea numărându-se şi consola Xbox One. Institutul pentru Tehnologii Avansate vrea să cumpere şi 10 perechi de ochelari 3D, cu aproximativ 2.700 lei, după ce, recent, a dat puţin peste 59.000 de lei pe un proiector 3D.

2 ani este perioada de garanţie pentru consola de jocuri video pe care şi-o doreşte Institutul pentru Tehnologii Avansate.

Advertisement

„Institutul pentru Tehnologii Avansate desfăşoară activităţi de cercetare, proiectare şi microproducţie în domenii precum electronică, mecanică, optică, informatică, matematici aplicate sau comunicaţii.”, SRI

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *