ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

SPARANGHELUL, un remediu la îndemâna oricui. Uite ce beneficii aduce organismului!

Cu toate că nu este atât de mult consumat la noi, sparanghelul ar trebui folosit nu numai pentru gustul deosebit, ci şi pentru efectele benefice pe care le poate aduce organismului.

Avatar

Publicat

pe

Cu toate că nu este atât de mult consumat la noi, sparanghelul ar trebui folosit nu numai pentru gustul deosebit, ci şi pentru efectele benefice pe care le poate aduce organismului.

Perfect pentru mahmureală

O substanţă-minune care se găseşte în sparanghel este inulina, care ajută la dezvoltarea bacteriilor considerate prietenoase pentru organism, făcând, astfel, digestia un proces mult mai uşor. De asemenea, este leacul perfect după o noapte cu alcool în exces, atenuând simptomele mahmurelii datorită aminoacizilor şi a mineralelor pe care le conţine.

Ba, mai mult, asparagina, un alt compus al legumei, ne ajută să eliminăm toate toxinele şi sarea în exces, creşte rezistenţa organismului la oboseală şi asigură funcţionarea normală a ficatului.

Leac antiîmbătrânire

Leguma constituie şi o sursă de antioxidanţi, ajutându-ne să luptăm împotriva radicalilor liberi şi să prevenim, totodată, îmbătrânirea prematură a celulelor. Şi nu numai atât. Sparanghelul ne ajută creierul în lupta cu declinul cognitiv. De asemenea, este bogat în vitamina K.

Advertisement

Prin urmare, consumul acestuia poate preveni osteoporoza şi osteoartrita. Totodată, vitamina K are rol de preluare şi depunere a calciului exact acolo unde este nevoie.

Ideal pentru diete

Printre substanţele miraculoase din compoziţia acestei legume se găseşte potasiul, care contribuie la grăbirea procesului de ardere a grăsimilor de pe abdomen.

De asemenea, datorită conţinutului bogat în fibre, sparanghelul forţează organismul să ardă mai multe calorii decât în mod normal. În plus, are puţine glucide şi proteine, aşa că poate fi consumat fără restricţie.

Sursă de mangan

Sparanghelul mai conţine şi mangan în cantităţi destul de mari, mineral eficient împotriva unor alergii, eczeme, urticarii, chiar şi în cazul astmului putând favoriza desensibilizarea.

De asemenea, ajută la metabolizarea carbohidraţilor şi la consolidarea ţesuturilor şi a oaselor. Acest mineral influenţează, totodată, reglarea nivelului de zahăr din sânge. Printre afecţiunile prevenite se numără osteoporoza, oboseala, entorsele, epilepsia.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *