ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Soldații ruși își invadează țara

Avatar

Publicat

pe

Voluntarii ruși care luptă de partea Ucrainei au intrat cu tancuri și vehicule blindate în Rusia, într-un raid lansat din trei direcții, peste graniță, în cea mai amplă incursiune transfrontalieră de la începutul războiului.

Trei unități separate, formate din soldați născuți în Rusia, au atacat forțele de securitate ale Moscovei și susțin că au capturat un sat aflat în regiunea Kursk, la mai puțin de un kilometru și jumătate de graniță, pe teritoriul rus.

Raidul – un posibil efort de distragere a atenției într-un moment în care Ucraina înregistrează pierderi pe linia frontului  – a avut loc în timp ce dronele ucrainene au lovit rafinării, exacerbând o criză a petrolului în Rusia.

Acțiune concertată

Soldații din Legiunea Rusă a Libertății și Corpul Voluntarilor Ruși fuseseră implicați anterior în raiduri similare în regiunea Belgorod.

Acțiunea de la începutul săptămânii marchează însă prima incursiune a Batalionului Siberian, format anul trecut, care, spre deosebire de celelalte batalioane de voluntari ruși ce luptă de partea Ucrainei, face parte din forțele armate ale Kievului.

Legiunea Rusă a Libertății și Batalionul Siberian anunțaseră, încă de marți dimineață, operațiunea lor comună în Rusia. Concomitent, Ailya Ponomarev, un fost politician rus, aflat în exil în Ucraina, transmitea că grupurile separatiste anti-Kremlin au intrat în regiunile de frontieră Belgorod și Kursk.

Advertisement

Agenția ucraineană de informații militare HUR a precizat, ulterior, că o a treia unitate, Corpul Voluntarilor Ruși, a participat, de asemenea, la operațiunea militară.

Citește articolul integral aici.