back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, decembrie 21, 2024

Şoferii care au INTRAT cu MAŞINA pe străzile inundate, NEDESPĂGUBIŢI de CASCO

Distribuiți

Puhoaiele de apă care au inundat străzile Capitalei au provocat sute de avarii ale autovehiculelor. Reprezentanţii firmelor de asigurări spun însă că poliţa CASCO nu acoperă pagubele provocate de pătrunderea cu maşina în zone inundate.

Aversele şi grindina care s-au abătut peste Capitală au lăsat în urmă sute de maşini şi case avariate. Cei care sunt asiguraţi pot beneficia de despăgubiri, cu unele excepţii însă. Firmele de asigurări atrag atenţia că nu vor acorda despăgubiri pentru maşinile care au pătruns în zone inundate. „În general, pătrunderea cu autovehiculul într-o zonă inundată înseamnă excludere de la poliţa CASCO. Nu poţi să te bagi cu maşina când vezi pasajul inundat. Despăgubirile se acordă numai dacă ai fost surprins de inundaţie, dacă a crescut brusc nivelul, erai într-o coloană şi nu puteai să te mai mişti. Dacă ai intrat cu bună ştiinţă, s-a aspirat apă în motor şi atunci e posibil să se producă şoc hidraulic, să se spargă pistoane şi să se avarieze motorul. Există un principiu în asigurări: trebuie să te comporţi ca şi când bunul nu ar fi asigurat. De exemplu, nu poţi să pleci de acasă şi să laşi uşa descuiată, că nu te mai despăgubeşte nimeni”, ne-a declarat Cătălin Stroe, broker de asigurări. Acelaşi lucru îl susţine şi Radu Mustăţea, membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asigurări. „La autoturisme se vor acorda despăgubiri doar dacă nu au intrat deliberat în apa aia mare, care este clauză de excludere. Dacă a căzut un copac pe maşină, dacă grindina ţi-a spart parbrizul, atunci beneficiezi de daune pentru că sunt riscuri asigurate”, ne-a precizat Radu Mustăţea.

Plăţi de la asigurători pentru casele inundate

Bucureştenii care au avut casele avariate în urma inundaţiilor pot primi bani prin PAID (Pool-ul de asigurare împotriva dezastrelor naturale) dacă au încheiat asigurarea obligatorie pentru locuinţă. „Dosarele de daune se deschid la societăţile cu care au încheiat asigurarea obligatorie a locuinţei. Vor primi despăgubiri doar pentru exteriorul şi pereţii locuinţei, nu şi pentru bunuri. Cei care solicită despăgubiri pot primi sume de maximum 10.000 de euro, dacă locuinţa este din chirpici, şi 20.000 de euro, dacă este din cărămidă sau beton armat”, ne-a spus Radu Mircea Popescu, director general adjunct al PAID.

„În mod normal, dacă există avarii se vor deschide dosare la orice societate.”, Radu Mustăţea, membru CA Carpatica Asigurări

„Poate că acum vor conştientiza şi oamenii din mediul urban cât de importantă este asigurarea obligatorie a locuinţei.”, Radu Mircea Popescu, director adjunct PAID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole