ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

„Simptomele abuzului”: Cum pot fi recunoscuți copiii care cresc în familii violente. Jumătate dintre micuți sunt bătuți de părinți

Avatar

Publicat

pe

Numărul cazurilor de violență domestică împotriva copilului a crescut alarmant în România, doar anul trecut fiind înregistrate aproape 18.000 de cazuri de abuz asupra minorilor, avertizează Salvați Copiii.

Fie că sunt victime sau doar martori ai violenţei în familie, consecinţele îşi pun amprenta atât asupra copilăriei, cât şi asupra vieţii de adult, subliniază organizația neguvernamentală, care creionează și „simptomele abuzului”, astfel încât să fie mai ușor de recunoscut de comunitate. 

Dezvoltare fizică mai lentă și boli inexplicabile, incontinență urinară, furie, agresivitate, teama de abandon sau chiar automutilarea sunt doar câteva dintre problemele pe care le pot dezvolta minorii care cresc în familii violente.

În perioada ianuarie – decembrie 2023 au fost înregistrate nu mai puțin de 17.709 cazuri de abuz asupra copiilor, dintre care 1.994 au fost abuzuri fizice, 2.240 au fost abuzuri emoționale și 1.504 au fost abuzuri sexuale, potrivit cifrelor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, iar acestea sunt numai cazurile care au ajuns în atenția autorităților.

10 copii și-au pierdut viața, în 2023, ca urmare a violenței domestice

Cele mai multe situații au fost cele de abuz prin neglijare (peste 11.600), precizează Organizația Salvați Copiii România, însă au fost și cazuri extrem de grave, de exploatare prin muncă (210), exploatare pentru comiterea de infracțiuni (113) și exploatare sexuală (43). 

Advertisement

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *