Prezentă, luni seară, la lansarea „Top Chef”, cel mai tăios show de cooking difuzat de Antena 1, moderatoarea emisiunii „Acces Direct”, Simona Gherghe, a mărturisit, pentru „ring”, că o parte a timpului liber o dedică gastronomiei, deoarece îi place să se răsfeţe cu lucruri simple gătite de ea.
„Dacă mă întreba cineva acum două luni şi jumătate cât timp petrec în bucătărie, îi ziceam că extrem, extrem de puţin. Între timp, lucrurile s-au schimbat deoarece am ţinut o dietă care a avut şi rezultate… Am slăbit cinci kilograme şi mă simt foarte bine. Acum intru în bucătărie şi gătesc mai des. Îmi place să ciugulesc puţin câte puţin şi sunt la faza în care mă menţin. Mi-am dat seama că se poate şi aşa… gătind eu!”, a povestit Simona.
Se aprovizionează de la bunica
În materie de preparate complicate, Simona recunoaşte că nu-şi impresionează apropiaţii deoarece îi plac reţetele simple, care nu necesită mult timp în bucătărie. „Nu-mi place să prepar lucruri complicate, merg pe ideea de simplu. Fac supă de sparanghel, de broccoli, creveţi cu sos de usturoi şi ulei de măsline, îmi plac foarte mult varză călită, mazăre, ciuperci. Lucruri simple care să nu-mi ia mai mult de trei sferturi de oră cu totul. Am observat că, dacă îmi gătesc eu, ştiu exact ce trebuie să folosesc. Mă feresc de condimentele astea cu multe E-uri, ştiu calitatea uleiului şi ce trebuie să folosesc. De asemenea, am început să nu mai consum carne. Nu sunt vegetariană, dar mă simt mult mai bine dacă mănânc mai rar carne. Iar dacă vreau ceva natural, prefer să merg la bunica mea şi să mă aprovizionez de acolo”, a spus moderatoarea de la „Acces Direct”.
Are propria „Biblie” alimentară
Vedeta Antenei 1 îşi alege reţetele din diverse cărţi de bucate şi show-uri TV… „«Biblia» mea alimentară e însă cartea profesorului Mencinicopschi. E incredibil de utilă şi fac multe reţete de acolo. Mai sunt o mare admiratoare a lui Gordon Ramsay, mă uit la show-urile lui, am cartea lui cu autograf, dar n-am gătit nimic după reţetele lui deoarece sunt foarte complicate şi necesită timp. Nu vreau ca statul în bucătărie să devină o monotonie, ci vreau să fac ceva de plăcere”, a mai declarat Simona.
Răzvan Simion: „Sunt un mare gurmand”
Matinalul Antenei 1 povesteşte, pentru „ring”, că nu găteşte pentru prieteni, dar îşi impresionează soţia cu paste dintre cele mai sofisticate. „Îmi place foarte mult să gătesc şi fac mâncăruri foarte reuşite. Nu fac reţete complicate, dar gătesc doar pentru soţia mea. Am o reţetă de creveţi cu sos de lămâie şi puţin usturoi cu care o impresionez. Dar reuşita mea supremă o reprezintă tagliatelle cu sos de gorgonzola şi pepperoncini. Am reţete chiar de la juraţii «Top Chef». De la Nicolai am vreo două reţete, iar de la Joseph am învăţat să fac somon la grătar. Îmi place să mănânc, sunt un mare gurmand”, a povestit Răzvan Simion, însoţit la eveniment de soţia lui, Diana.
Delia Matache: „Se consumă bio pentru că aşa e trendul”
Jurată la „X-Factor”, Delia Matache n-a ratat ocazia de a gusta din savuroasele deserturi pregătite cu mare atenţie de bucătari. Sub ochii soţului Răzvan Munteanu, ea a mărturisit, pentru „ring”, că urăşte să stea la cratiţă şi că îi place să deguste tot ceea ce îi pofteşte inimioara: „În bucătărie nu stau deloc… Fac excepţie când mi-e foarte foame şi n-am de ales, trebuie să gătesc. Iar când o fac, stau cu telefonul în mână şi mă sfătuiesc cu mama. Îmi place foarte mult mâncarea gătită. Mai nou se mănâncă bio doar pentru că e în trend. Dar eu nu mă încadrez în niciun trend şi mănânc întotdeauna ce îmi place şi atât”.
Mirela Boureanu-Vaida găteşte după instinct
Moderatoare a reality-show-ului „Mireasă pentru fiul meu” (Antena 1), Mirela Boureanu-Vaida precizează, pentru „ring”, că talentul la gătit îl are în… sânge. „Nu stau mult în bucătărie şi nu gătesc des pentru că nu-mi permite timpul. Nu sunt o gospodină înrăită, dar când gătesc nu ştiu de unde îmi vine inspiraţia şi fac tot felul de combinaţii la care nu s-a gândit nimeni. Undeva e un talent înnăscut deoarece gătesc doar după instinct. Pe soţul meu îl dau gata cu sosurile mele picante. El e ardelean şi merge pe tradiţie, dar uneori îl mai impresionez cu un borş sau cu o tocăniţă. Eu ador usturoiul, aş pune usturoi la orice”, a mărturisit prezentatoarea.
„Top Chef”, primul în topul audienţelor
Show-ul „Top Chef”, transmis luni seară la Antena 1, a fost lider de audienţă în cadrul publicului din mediu urban cu vârste cuprins între 18 şi 49 de ani. Coordonatele înregistrate au fost de 7,5% rating şi 17,2% cotă de piaţă, echivalentul a 420.000 de telespectatori. Pe locul al doilea şi al treilea, la o zecime de punct de rating, s-au clasat ProTV, care a transmis „Pariu cu viaţa”, respectiv Kanal D, cu telenovela „Suleyman Magnificul”.
„Nu-mi plac dulciurile şi sunt mândră de asta!” – SIMONA GHERGHE
10 ani au trecut de când Simona Gherghe activează ca vedetă a trustului Intact.
https://ziarulring.ro/stiri/49927/simona-gherghe-se-fereste-de-mancarea-cu-chimicale