ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Sfârșit de eră pentru o echipă de tradiție din Liga 1? Patronul amenință că se retrage

Avatar

Publicat

pe

Un eveniment major s-ar putea produce în cazul în care FC Botoşani va retrograda din Superliga.

Acţionarul Valeriu Iftime a anunţat că ia în calcul retragerea din fruntea clubului, dacă din sezonul următor clubul va activa în Liga 2.

Patronul din Superliga care anunţă că ia în calcul să se retragă dacă echipa retrogradează

Echipa antrenată de Dan Alexa e ultima în Superliga, cu doar şase puncte acumulate în 11 meciuri, cu două sub Dinamo Bucureşti şi la patru în spatele echipei UTA.

Însă, situaţia din clasament nu este singurul motiv pentru care Valeriu Iftime ar putea apela la decizia radicală de a ieşi din conducerea clubului. Valeriu Iftime nici nu ar fi la prima tentativă de a ieşi din fotbal.

Rebranding în 2022

În 2022, FC Botoşani a trecut printr-o acţiune de rebranding, pentru ca echipa să fie atractivă pentru alţi afacerişti, dar Valeriu Iftime n-a reuşit să atragă şi alţi investitori la clubul din oraşul cu 90.000 de locuitori.

Advertisement

El a recunoscut că retrogradarea ar fi momentul decisiv în care ar putea lăsa clubul în mâinile altor persoane.

„Mă simt eu acum puţin depăşit de situaţie şi, dacă ferească Dumnezeu retrogradăm, nu mă mai văd o secundă în fotbal. Dar, dragostea asta rămâne”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Orangesport.ro.

Într-un interviu acordat Orange Sport, Valeriu Iftime a dezvăluit cum arăta viaţa sa înainte de a deveni celebru în fotbal: „Am plecat dintr-o lehamite de serviciu, nu eram apreciat”, susţinea el.

Valeriu Iftime, despre noul stadion din Botoşani: „De asta mi-e frică”

De altfel, lipsa unor fonduri alocate pentru un stadion nou reprezintă un alt motiv de mâhnire pentru Valeriu Iftime, care şi-ar dori să atragă spectatori pe o arenă modernă. Iar contextul din România nici nu-i ofertă perspectiva unui stadion nou la Botoşani.

„E greu de spus ce se întâmplă cu stadionul nostru, mai ales că în criza asta financiară. Prim-ministrul a anunţat că toate finanţările pentru construirea bazelor sportive se opresc. E greu de comentat.

Eu nu am abandonat lupta asta. Nu-i pentru mine. Stadionul este al oraşului. Oraşul are nevoie de un stadion. Problema este să avem echipă în Superligă, ca acest stadion să rămână un punct important în judeţul ăsta.

Dacă ferească Dumnezeu retrogradăm, vor arunca toate proiectele. De asta mi-e frică. Dar eu zic că nu, o să fie ok. Am mari speranţe că putem face mai mult”, a mai spus Valeriu Iftime, pentru Orangesport.ro.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *