ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Serviciul militar obligatoriu revine în Europa

Avatar

Publicat

pe

Într-un moment în care Europa se confruntă cu perspectiva extinderii agresiunii rusești, armatele profesioniste sunt în deficit de personal pe întregul continent, după cum recunosc tot mai multe țări europene. În timp ce o serie de țări reintroduc serviciul militar obligatoriu, tot mai mulți lideri europeni ar saluta o revenire uniformă la recrutare, în întreaga Uniune Europeană.

În ultimele săptămâni, nu doar liderii UE, ci chiar și conducerea conservatoare a Partidului Creștin-Democrat german (CDU) a adus în discuție ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

La congresul partidului său, de la începutul lunii mai, CDU a adoptat o propunere conform căreia tinerii ar trebui să fie obligați să fie în serviciul militar o anumită perioadă, fie în armată, fie în sectorul social. 

Concomitent, Manfred Weber, liderul Partidului Popular European, a făcut recent o declarație similară, afirmând că ar extinde recrutarea pe întreg continentul.

Germania a renunțat la recrutare în 2011, iar aceasta ar urma să fie reintrodusă treptat, au dezvăluit surse de la Berlin.

Fostul serviciu militar obligatoriu ar urma să fie reintrodus sub forma unui an de muncă în folosul comunității, fie în cadrul armatei, fie într-o instituție socială. Inițiativa ar deschide, de asemenea, posibilitatea ca femeile să intre în armată. 

Advertisement

Guvernul german ar urma să reintroducă recrutarea pe baza mai multor scenarii, făcând-o obligatorie pentru toți tinerii de 18 ani.

Citește articolul integral aici.