ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Şerban Huidu, ŢEPUIT de socru. Pagubă de peste UN MILION DE EURO

În ultimii patru-cinci ani, realizatorul TV l-a împrumutat pe socrul lui cu aproximativ cinci milioane de lei, echivalentul a peste un milion de euro.

Avatar

Publicat

pe

În ultimii patru-cinci ani, realizatorul TV l-a împrumutat pe socrul lui cu aproximativ cinci milioane de lei, echivalentul a peste un milion de euro. Atins de faliment, Vintilă Matei i-a dat lui Şerban Huidu, în locul banilor, o ruină în Covasna.
Firma lui Vintilă Matei, Conimpex Company SRL, şi-a declarat insolvenţa pe 8 martie 2012 şi a intrat în administrarea lichidatorului judiciar KPMG Restructuring SPRL. Acum două luni, noul administrator al firmei a atacat în instanţă „actele frauduloase” prin care ruina e cedată în contul împrumutului oferit de Hodoronc-Tronc Production SRL, societate deţinută de Şerban Huidu.

„Nu e nimic fraudulos!”

Contactat de „ring”, Şerban Huidu ne-a mărturisit că preferă să cedeze ruina şi să se înscrie pe lista celor care au de primit bani, chiar dacă astfel va recupera doar o mică parte. „KPMG vrea să anuleze actul de cedare a creanţelor pentru un hotel neterminat în Covasna care, de fapt, e o ruină aflată în litigiu. Construcţia, evaluată în anul 2007 sau 2008 la o sumă mai mică decât împrumutul, are acum o valoare patetic de mică. Prin proces, cei de la KPMG vor să anuleze actul prin care Conimpex cedează firmei mele această creanţă şi să recupereze ei ce pot, iar eu să mă înscriu la masa credală. N-am atacat, acte de genul acesta se pot anula doar prin hotărâre judecătorească, e doar o formalitate. Am decis să dau ruina înapoi la Conimpex şi să intru la masa credală. KPMG să preia creanţa şi să încaseze bani din ea. Dacă mi se ia creanţa, mă înscriu la masa credală, nu e nimic fraudulos!”, a explicat fostul cârcotaş.

„Din start eram în dezavantaj”

În plus, realizatorul TV recunoaşte că ruina valora mai puţin decât împrumutul: „Peste patru milioane de lei înseamnă ceva pentru oricine şi cei de la KPMG spuneau că, fiind vorba de un hotel, banii pot fi recuperaţi uşor şi că, vezi Doamne, mi s-a făcut un avantaj. Nu, nu mi s-a făcut, pentru că valoarea creanţei era mai mică decât valoarea împrumutului, deci din start eram în dezavantaj. Să recupereze ei uşor, le doresc succes! Îmi iau de pe cap o chestie pe care eu nu o fac, eu mă ocup cu altceva… Am zis să recuperez ce voi putea, patru milioane de lei în niciun caz”.

„Am împrumutat firma socrului meu cu peste patru milioane de lei, sumă adunată în patru-cinci ani. Din păcate, n-a avut să-mi înapoieze banii şi mi-a dat o creanţă care s-a dovedit a fi oneroasă.”, ŞERBAN HUIDU

„Firma mea are totul plătit la zi către stat, iar singurele datorii sunt către acţionari, adică eu mi-am lăsat banii în firmă, nu i-am luat de acolo.”, ŞERBAN HUIDU

„E fraudulos că am împrumutat cu bani o firmă?! Toată lumea are impresia că, de fapt, socră-miu m-a făcut pe mine, dar nu, din păcate, nu! Eu i-am tot dat bani cash.”, ŞERBAN HUIDU

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *