ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Selectarea florilor pentru buchete: Ghid pentru persoanele cu alergii

Rinita alergică este o afecțiune comună și extrem de deranjantă care afectează un număr considerabil de persoane.

Avatar

Publicat

pe

Rinita alergică este o afecțiune comună și extrem de deranjantă care afectează un număr considerabil de persoane.

Printre factorii declanșatori ai acestei afecțiuni se numără polenul și alergenii din florile de sezon, care pot agrava simptomele și le pot face viața grea celor care suferă de acest tip de alergie. În acest articol, ne propunem să vă oferim un ghid cuprinzător privind alegerea florilor potrivite pentru buchete și, în același timp, să vă sfătuim cu privire la evitarea celor care pot cauza disconfort sau simptome neplăcute pentru persoanele cu rinită alergică.

Flori de evitat pentru cei cu rinită alergică:

Floarea soarelui

Floarea soarelui este una dintre cele mai recunoscute flori cu polen abundent și potențial alergen. Cu toate că este apreciată pentru aspectul ei vibrant și soarele pe care îl aduce în casă, polenul florii soarelui poate declanșa simptomele rinitei alergice. Din acest motiv, este recomandabil să evitați aceste flori, mai ales în perioadele în care concentrația de polen este ridicată.

Polenul de floarea soarelui conține proteine care pot declanșa reacții alergice în căile respiratorii și pot provoca strănut, mâncărime în gât și congestie nazală. Dacă sunteți un pasionat al florilor de sezon, există alternative mai puțin alergene și mai potrivite pentru cei cu rinită alergică.

Crizanteme

Crizantemele sunt flori frumoase și aduc o notă elegantă în aranjamentele florale. Cu toate acestea, polenul lor poate fi problematic pentru persoanele cu rinită alergică. Crizantemele sunt cunoscute pentru faptul că eliberează cantități semnificative de polen în aer și, în consecință, pot provoca disconfort pentru cei sensibili la alergii.

Gerbera

Gerbera este o floare vibrantă, adesea apreciată pentru culorile ei intense și aspectul său vesel. Cu toate acestea, pentru cei cu rinită alergică, această floare poate ascunde potențiali alergeni. Polenul gerberei poate provoca iritații în căile respiratorii și poate agrava simptomele rinitei alergice.

Crini

Crinii sunt flori elegante, adesea asociate cu semnificații simbolice speciale. Cu toate acestea, polenul lor poate fi un factor de risc pentru cei cu rinită alergică. Polenul de crini poate declanșa reacții alergice, cum ar fi strănutul frecvent, mâncărimea ochilor și congestia nazală.

Advertisement

Flori indicate pentru cei cu rinită alergică:

Trandafiri

Trandafirii sunt printre cele mai iubite și versatile flori din lume. Acești clasici ai aranjamentelor florale sunt cunoscuți și pentru potențialul lor redus de a provoca alergii. Polenul trandafirilor este relativ greu și nu este ușor de răspândit în aer, ceea ce îi face o opțiune excelentă pentru cei cu rinită alergică.

Trandafirii vin într-o varietate de culori și dimensiuni (descoperiți opțiunile OK Flora pentru a vă bucura de flori proaspete), ceea ce îi face potriviți pentru orice ocazie, de la buchete de nuntă până la aranjamente pentru decorul interior. Puteți să vă bucurați de frumusețea lor fără a vă face griji cu privire la simptomele alergiilor.

Bujori

Bujorii sunt flori elegante și parfumate, cunoscute pentru aspectul lor încântător și semnificațiile speciale asociate cu ele. În plus, bujorii au un potențial redus de a declanșa simptomele rinitei alergice, făcându-i o alegere excelentă pentru cei cu sensibilitate la alergeni.

Bujorii se găsesc într-o varietate de culori și forme, ceea ce îi face potriviți pentru a decora diverse evenimente și spații. Fiind flori cu un parfum subtil și non-invaziv, aceștia pot îmbogăți atmosfera cu frumusețea lor.

Orhidee

Orhideele sunt flori exotice și grațioase, apreciate pentru frumusețea și durabilitatea lor. În plus, orhideele au un potențial redus de a provoca alergii, deoarece polenul lor este lipicios și nu se dispersează ușor în aer.

Orhideele pot fi integrate cu ușurință în buchete și aranjamente florale pentru a adăuga un aspect elegant și rafinat. De asemenea, ele sunt potrivite pentru decorarea interiorului și pot contribui la crearea unei atmosfere relaxante și sofisticate în locuință.

Hortensii

Florile de hortensie cu inflorescențele lor impresionante le fac o atracție deosebită în orice buchet și sunt, de asemenea, o alegere bună dacă suferiți de alergie. Asemănătoare cu bujorii, acestea sunt polenizate de insecte și au un polen lipicios care nu tinde să devină aerian.

Advertisement

Hortensiile sunt ideale pentru aranjamentele florale, fiind disponibile într-o varietate de culori. Ele pot aduce o notă de prospețime în spațiul dumneavoastră și pot fi o alegere minunată pentru evenimentele speciale sau pentru decorarea zilnică a casei.

Garoafe

Garoafele sunt flori clasice și elegante, cunoscute pentru simbolurile lor speciale și aspectul lor rafinat. Cu un potențial redus de a declanșa alergii, aceste flori pot fi incluse cu încredere în buchetele florale.

Garoafele vin într-o gamă variată de culori, de la clasicele garoafe roșii sau albe până la variante mai rare, cum ar fi garoafele mov sau galbene. Aceste flori pot aduce un plus de eleganță și farmec în aranjamentele florale pentru orice ocazie.

Narcise

Narcisele sunt flori primăvăratice și vesele, recunoscute pentru parfumul lor delicat și aspectul lor plin de viață. Asemenea multor flori din această listă, acestea sunt polenizate de insecte, deci sunt o alegere sigură dacă suferiți de rinită alergică

Unde găsiți flori prietenoase cu rinita alergică?

Comandarea de flori online poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc să surprindă plăcut persoanele dragi, mai ales dacă acești destinatari sunt sensibili la alergii. Prin intermediul serviciilor de comandă online, puteți selecta cu atenție buchete florale potrivite, având în vedere nevoile și preferințele acestor persoane speciale.

Un mare avantaj al comenzilor online este că puteți explora cu ușurință opțiunile disponibile (găsiți inspirație în pagina buchete de flori) și puteți alege dintr-o gamă variată de flori, inclusiv cele cu potențial redus de a provoca reacții alergice. Puteți, de asemenea, să specificați în mod clar florarului că doriți un buchet care să fie prietenos cu rinita alergică și acesta vă va putea oferi sfaturi și recomandări adecvate.

În concluzie, alegerea florilor potrivite este esențială pentru cei care suferă de rinită alergică, pentru a evita simptomele neplăcute și pentru a putea bucura de frumusețea naturii în voie. Optând pentru flori cu polen redus în alergeni sau chiar fără polen, puteți crea un mediu sănătos și confortabil în care să vă bucurați de frumusețea florilor fără a vă agrava simptomele rinitei alergice.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *