ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Şeful Penitenciarului Poarta Albă îl AVERTIZEAZĂ pe Becali:” Dacă nu este serios…”

Gelu Dincă, comisarul-şef al Penitenciarului Poarta Albă, ne spune că Gigi Becali nu va avea parte de favoruri.

Avatar

Publicat

pe

Gelu Dincă, comisarul-şef al Penitenciarului Poarta Albă, ne spune că Gigi Becali nu va avea parte de favoruri. Totodată, a afirmat că şansele ca acesta să muncească în afara puşcăriei sunt foarte mici.

Gigi Becali a reuşit să ajungă la Penitenciarul Poarta Albă, însă conducerea unităţii îi transmite că nu are prea multe motive de bucurie. „Dacă cineva crede că Becali a fost adus aici să i se facă nu ştiu ce favor, se înşală. Dreptul la vizită e acelaşi, plimbările sunt aceleaşi.

L-am cazat la secţia noastră de la Valu lui Traian pentru că aici nu puteam să-i asigurăm o separare de ceilalţi deţinuţi deoarece avem foşti drogaţi şi din cei care nu «au toată ţigla pe casă». Într-o săptămână-două, comisia va analiza dacă poate fi scos la muncă, vom discuta şi cu el să vedem dacă vrea să muncească. Avem contracte la măturat străzi, sortat gunoi, săpat şanţuri, asfaltat. Probabil că prima oară va fi folosit în interior, aşa cum se procedează şi cu ceilalţi deţinuţi, este o perioadă de cunoaştere, să vezi dacă este serios, dacă îşi face treaba, dacă vrea să lucreze”, ne-a declarat Gelu Dincă.

Plecatul din puşcărie, dificil Comisarul-şef de la Poarta Albă ne mai spune că, potrivit legii, la un sfert din pedeapsă, se va analiza în comisia de individualizare a pedepsei, se va face o propunere şi se va înainta judecătorului delegat care va decide dacă Becali va trece la regim deschis. „Schimbarea regimului nu înseamnă neapărat şi schimbarea locului de muncă. Nu contează că el ar vrea să muncească în afara penitenciarului. Putem să-i schimbăm regimul într-unul mai uşor şi poate să rămână în acelaşi loc.

Ca să plece să muncească în afară, depinde de noi, depinde de comportarea lui, de dovezile pe care ni le dă, de încredere, de participările lui la muncă, la activităţi de reintegrare. Avem oameni în regim deschis care nu ies la muncă. Dacă vă uitaţi în lege, nu prea are mari avantaje la regimul deschis faţă de semideschis, singura chestie este că va presta activităţi de reintegrare şi de muncă fără supraveghere permanentă.

Am unii în regim deschis pe care îi folosesc cu supraveghere pentru că trecerea de la un regim la altul se face treptat. Totul depinde de Becali, dacă el va înţelege şi va da dovezi că a înţeles că trebuie să-şi execute pedeapsa, să participe la activităţi, să respecte nişte reguli”, ne-a mai precizat Dincă. ț”Luni voi sta de vorbă cu Becali şi o să-i spun că totul depinde de el, că trebuie să respecte regulile, hotărârea e a lui, eu sunt dator să-i explic aşa cum explic multor deţinuţi.” – Gelu Dincă, comisar-şef Penitenciar Poarta Albă „Capacitatea camerei este de 20 de locuri, dar ştiţi care este paradoxul, camerele mici nu sunt dorite nicăieri, niciun om nu şi-ar dori să stea singur în cameră.” – Gelu Dincă, comisar-şef Penitenciar Poarta Albă „Care este diferenţa dintre Becali şi Babiuc, care era cu el în dosar? Babiuc este în regim deschis, munceşte, dar nu interesează pe nimeni.” – Gelu Dincă, comisar-şef Penitenciar Poarta Albă

Advertisement

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/223745/Seful-Penitenciarului-Poarta-Alba-Daca-nu-este-serios-Becali-NU-VA-MERGE-la-sortat-GUNOAIE-sau-la-ASFALTARI

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *