back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
marți, decembrie 24, 2024

Secretul pentru cea mai bună musaca. Nu vei da niciodată greș cu ea

Distribuiți

Secretul pentru cea mai bună musaca. Nu vei da niciodată greș cu ea. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și ce trebuie să știi ca preparatul culinar să fie savuros și consistent.

Pontul pentru cea mai delicioasă musaca. Gospodinele te învață cum să o pregătești ca la carte. Nu te vei mai sătura de ea

Pontul pentru cea mai delicioasă musaca. Gospodinele te învață cum să o pregătești ca la carte. Nu te vei mai sătura de ea și vei cere a doua porție. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de pașii de urmat, care se respectă întocmai.

Foarte multe femei consideră că secretul stă în proporțiile din carne și cartofi, dar și în mirodeniile care se folosesc. Cea mai bună rețetă îi aparține regretatului gastronom Radu Anton Roman și apare în lucrarea Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti.

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 1, 5 kg cartofi, 500 grame de carne de vițel, 300 grame carne de porc, 200 grame de miel, 3 roșii mari răscoapte, 2 ouă, 2 cepe, 2 linguri de pesmet, 1 pahar de vin alb parfumat.

De asemenea, pentru musaca mai sunt necesare și 1 pahar de smântână, 1 morcov, 1 ceașcă de supă de carne, 1 pahar de bulion de roșii, 1 pahar de untură (ulei sau unt) și 1 lingură de zahăr, sare, piper, cimbru.

Cum se face rețeta de musaca

„Se curăță cartofii, se taie felii rotunde și potrivit de groase, se prăjesc puțin pe ambele părți în untură (să prindă coajă) și să dea aromă preparatului. Se rade morcovul, se combină cu carnea.

Ceapa se toacă și se pune la prăjit în grăsime. Când s-a rumenit, se adaugă carnea să se prăjească și ea un pic. Se înăbușă cu apă caldă și se lasă să se prajească-fiarbă mocnit, c-așa trebuie, o jumătate de oră”, scrie în cartea lui Radu Anton Roman, conform Adevărul.

Ulterior, carnea se scoate din oală și se lasă la răcit pe o farfurie. Apoi se amestecă cu ou, smântână, sare, piper și cimbru. Între timp se unge o cratiță cu grăsime și se tapetează cu pesmet. Se așază primul strat de felii de cartof.

Se pune primul strat de carne peste cel de cartofi. Ultimul strat trebuie să fie neapărat de cartofi. Regretatul bucătar obișnuia să taie roșiile felii groase și să le pună capac zemos peste musaca, apoi se toarnă supa și vinul în care este dizolvat zahărul.

Tava cu musaca se pune la cuptor la foc mic pentru aproximativ o jumătate de oră. E foarte important să fiarbă zeama, să scadă mâncarea și atunci când rămâne circa un deget de zeamă este numai bună de savurat.

Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole