ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Secretul învăţării unei limbi străine de către un adult

David Bailey, CEO-ul companiei Spotnight descrie cum a reuşit să înveţe limba franceză în 17 zile.

Avatar

Publicat

pe

David Bailey, CEO-ul companiei Spotnight descrie cum a reuşit să înveţe limba franceză în 17 zile.

David spune că a învăţat mai multe limbi străine la maturitate, iar secretul stă în câteva tehnici simple.

În vara anului 2005, David a locuit cu o prietenă franceză într-un oraş mic din regiunea Beaujolais din Franţa, unde nimeni nu vorbea engleza, iar prietena lui, ştiind că el vrea să înveţe cât mai repede limba, a refuzat şi ea să vorbească în engleză.

El descrie cum şi-a format o rutină zilnică.

Dimineaţa, el se trezea şi scria timp de o oră jumătate sau două verbele regulate şi neregulate, reuşind astfel să umple un caiet în doar două săptămâni. El încă crede că scrisul de mână este cea mai bună metodă de a memora diverse lucruri. În timp ce scria, David asculta şi înregistrări de învăţare a limbii franceze.

De asemenea, el obişnuia să alerge timp de 45-60 de minute dimineaţa în timp ce asculta melodii interesante în franceză. El spune că muzica ajută foarte mult pentru a învăţa cum se pronunţă anumite cuvinte şi pentru a-ţi antrena muşchii feţei în timp ce cânţi.

Advertisement

În fiecare zi lua prânzul cu un grup de francezi, iar aceştia refuzau să vorbească mai lent în prezenţa lui, forţăndu-l astfel să se obişnuiască cât mai repede.

După-amiaza, dacă nu juca Darts cu prietenii francezi, citea ”Charlie şi fabrica de ciocolată” în franceză. Cititul cărţilor pentru copii este o metodă foarte bună de a învăţa o limbă străină, spune el. În primul rând, limbajul folosit este unul simplu, iar, în alt doilea rând, cunoaşterea poveştii te ajută să înţelegi mai bine sensul unor noi cuvinte şi eviţi folosirea unui dicţionar.

David Bailey petrecea cel puţin o oră scriind mici compuneri despre el şi îşi ruga prietena să le corecteze. Atunci când cunoşti oameni noi, în mod inevitabi eşti întrebat aceleaşi lucruri, precum ”De unde eşti”, ”Cu ce te ocupi?” sau ”Îţi place Franţa”, spune el. Exersând răspunsurile pui în practică ce ai învăţat şi prinzi încredere.

Un alt pont dat de el este să înveţi cuvintele ”de umplutură”, cele folosite de oameni între propoziţii care nu au vreun sens anume, precum alors, en fait (în franceză). Prin ele câştigi timp într-o conversaţie şi îţi creşte încrederea în tine.

David spune că după cele 17 zile, a părăsit micul orăşel şi a plecat la Paris. Acolo a cunoscut o fată într-o cafenea şi au început să vorbească. Când fata a aflat că el începuse să înveţe franceza de 17 zile, a rămas şocată, crezând ca David locuise în Franţa cel puţin un an, scrie Time.com.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *