ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

SECHESTRU pe afacerea ministrului Economiei

Cu toate că este un demnitar important al statului şi ministrul Economiei, Constantin Niţă are împreună cu soţia sa o firmă care pare să fi “uitat” să-şi plătească dările fiscale.

Avatar

Publicat

pe

Cu toate că este un demnitar important al statului şi ministrul Economiei, Constantin Niţă are împreună cu soţia sa o firmă care pare să fi “uitat” să-şi plătească dările fiscale. Drept urmare, familia Niţă s-a trezit cu somaţii de la primărie, dar şi cu un proces-verbal de sechestru pentru SRL-ul în cauză.

Constantin Niţă şi soţia sa deţin firma Nimpex, din Braşov, care se ocupă de „comerţ cu amănuntul al bunurilor de ocazie vândute prin magazine”. Anul acesta, SRL-ul soţilor Niţă a intrat de mai multe ori în atenţia Direcţiei Fiscale Braşov. Mai precis, în luna aprilie, instituţia publică a emis prima somaţie pentru „debitele restante constând în închirieri şi concesiuni terenuri”. Ulterior, după cum se arată într-un document publicat oficial în iunie, pentru Nimpex s-a emis şi un proces-verbal de sechestru. Luna trecută, firma s-a trezit cu o nouă somaţie de plată. Direcţia Fiscală Braşov ne-a informat că nu ne poate transmite informaţii cu privire la sumele datorate, invocând prevederile legale privind secretul fiscal. Până la închiderea ediţiei, nu am primit niciun răspuns din partea ministrului economiei cu privire la situaţia firmei familiei sale.

Teren de 18.900 de euro

În 2011, Consiliul Local Braşov a adoptat o hotârâre privind vânzarea directă a unui teren către Nimpex, aferent construcţiilor deţinute de firmă. Preţul pentru 126 de metri pătraţi a fost de 18.900 de euro. „La data încheierii contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică al terenului, contractul de concesiune nr. 200 din 19.02.2003, încheiat în baza HCL nr. 194/2003, se modifică în mod corespunzător urmând a se întocmi un act adiţional în acest sens”, potrivit respectivei hotărâri de consiliu.

Fiscul i-a acordat înlesniri la plată

Firma se regăseşte în continuare pe listele „negre” ale Fiscului, actualizate până la finele lui iunie. Nimpex SRL figurează cu datorii de 53.871 de lei la bugetul asigurărilor sociale, de 15.717 de lei la cel al asigurărilor de sănătate, de 10.666 de lei la bugetul de stat şi de 1.813 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj. În total, este vorba despre aproximativ 82.000 de lei, pentru care s-au acordat „înlesniri la plată”. Datoriile au mai scăzut cu aproximativ 9.000 de lei, comparativ cu datele Fiscului de la sfârşitul lui martie.

872 de mii de lei a fost cifra de afaceri a firmei Nimpex în 2013, an în care a înregistrat pierderi de aproximativ 57.000 de lei.

82 de mii de lei este suma pentru care Fiscul a acordat înlesniri la plată firmei familiei Niţă.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *