Soarta Guvernului Ungureanu pare să atârne de un fir de aţă. Opoziţia poate miza deja, potrivit situaţiei din parlament, pe 221 de voturi din cele 231 necesare pentru ca moţiunea de cenzură, ce va fi dezbătută vineri, să aibă şanse de reuşită. Însă şi câţiva parlamentari neafiliaţi şi-au exprimat intenţia de a da jos Executivul prin votul lor.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că „dacă va trece moţiunea de cenzură, pentru că astăzi (n.r. – ieri) nu avem voturile, dar până vineri mai este foarte mult timp, moţiunea nu este distructivă, să dăm doar guvernul jos, ci constructivă. Vom propune un alt guvern, cu largă susţinere parlamentară şi populară”. Ponta a precizat că a fost la grupul parlamentarilor minorităţilor şi ai UNPR, iar dacă va fi primit se va duce şi la grupul parlamentarilor democrat-liberali pentru a le cere „să manifeste bun-simţ şi respect pentru alegătorii care i-au trimis în parlament, nu să stea în bănci ca oile”.
Şansele cresc…
Deputatul Florentin Gust a anunţat, ieri, că demisionează din PDL şi revine în PSD, urmând să voteze moţiunea de cenzură. În plus, mai mulţi parlamentari neafiliaţi sunt dispuşi să voteze pentru schimbarea guvernului. Printre aceştia se numără şi Mircia Giurgiu, Marian Avram şi Ioan Munteanu, acesta din urmă declarând că va vota doar dacă toţi parlamentarii USL vor fi prezenţi la dezbatere. Senatorul neafiliat Cezar Măgureanu va decide care va fi votul său după ce se va consulta cu vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu. Şi deputatul neafiliat Gheorghe Zoicaş va vota moţiunea de cenzură dacă premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu îl va remania pe ministrul dezvoltării regionale, Cristian Petrescu.
Mizil: „Votul este secret”
Parlamentarul neafiliat Oana Mizil a declarat că va vota aşa cum îi cere electoratul: „Votul este secret”. Nici deputaţii neafiliaţi Daniel Oajdea, Dan Ilie Morega şi Marian Săniuţă nu au vrut să dezăluie cum vor vota moţiunea.
Alte articole