Pe fondul scăpării de sub control a copiilor din noile generații, a fost lansat un program prin care părinții vor fi chemați la școală. Consilierii școlari, în mare parte psihologi, vor preda cursuri pentru părinți și le vor oferi consiliere, pentru a-i ajuta să-și stăpânească propriii copii.
Programul va fi lansat în județul Bihor, de săptămâna viitoare, iar pe baza rezultatelor se va putea face o primă evaluare a situației. Problemele grave ale elevilor sunt legate de bullying, violență, consum de stupefiante și dependența de tehnologie, iar școala nu mai reușește să facă față situației. Școala pentru părinții din Bihor va arăta și în ce măsură sunt interesați aceștia să participe la întâlniri cu specialiștii din sistemul de învățământ, pentru a-și înțelege și educa mai bine copiii.
Statisticile sunt îngrijorătoare, în privința creșterii numărului de acte de violență în școli. De la aproximativ 2.000 de cazuri de violență pe an, la nivelul anului 2015, s-a ajuns la circa 10.000, anul trecut. Poate fi și o problemă de raportare, dacă ținem cont de faptul că până acum 10 ani nu se făceau prea multe plângeri și problema nu era dezbătută frecvent în spațiul public, însă cazurile care au apărut în ultimul timp arată că situația e scăpată de sub control.
Un exemplu recent este cel al elevilor de la un liceu din București care au ajuns la spital, săptămâna trecută, după ce un coleg al lor, din clasa a IX-a, a pulverizat în clasă spray lacrimogen. Nici măcar nu este un caz unic, în ultimii 15 ani fiind mai multe situații similare la școlile și liceele din țară.
Citește articolul integral aici.