ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Satul care îți dă pe loc 5.000 de euro dacă te muți acolo. Nu e deloc departe de România și viața aici e spectaculoasă

Avatar

Publicat

pe

Satul care îți dă pe loc 5.000 de euro dacă te muți acolo. Priveliștea de aici e spectaculoasă și nu este departe de România.

Satul care îți dă pe loc 5.000 de euro dacă te muți acolo

Satul este Petralia Soprana, aflat în Palermo, Italia. Este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din zonă, doar că a ajuns să ducă lipsă de locuitori!

Petralia Soprana este un mic sat situat în provincia Palermo, regiunea Sicilia, Italia. Este una dintre cele două așezări numite “Petralia” din Sicilia, cealaltă fiind Petralia Sottana, care se află în apropiere.

Cele două orașe sunt cunoscute pentru frumusețea lor pitorească și pentru faptul că se află în Parcul Național Madonie, o zonă deosebit de montană și rurală din Sicilia.

Petralia Soprana este renumită pentru străzile sale înguste, clădirile din piatră tradiționale și peisajele montane spectaculoase. Este un loc potrivit pentru turiști care doresc să experimenteze viața rurală siciliană și să exploreze frumusețea naturală a regiunii.

Ce condiții mai trebuie să îndeplinești

În ciuda frumuseții sale pitorești, satul a rămas fără locuitori. Mai sunt acum mai puțin de 3.000 de oameni care locuiesc acolo, și zeci de case au rămas părăsite.

Advertisement

Așa că autoritățile au decis să le dea bani celor care vor să se mute aici. 5.000 de euro vor primi cei care decid să ia viața de la capăt în Petralia Soprana!

Cei care vor să se mute aici trebuie să și cumpere o casă în care să locuiască. Iar dacă aleg o locuința mai dărăpănată este nevoie să o și renoveze.

Acest lucru a fost stabilit de autorități ca să fie siguri că oamenii vor fi rămâne în zonă, nu doar vor lua banii și vor pleca în câteva luni.

Printre obiectivele turistice notabile din Petralia Soprana se numără Biserica San Salvatore, care datează din secolul al XIII-lea, și Piața Umberto I.

De asemenea, în zona din jurul orașului există oportunități excelente pentru drumeții și excursii în Parcul Național Madonie, unde poți admira peisaje montane pitorești și flora și fauna caracteristice.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *