ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

S-a băgat în seamă Slovacia și a complicat calculele grupei

Avatar

Publicat

pe

​​​​​​​La plecarea la EURO calculele noastre erau simple: poate scoatem un punct cu Ucraina, să nu luăm multe goluri de la Belgia și să învingem Slovacia, iar cu 3 sau 4 puncte și un golaveraj rezonabil suntem calificați în optimi, obiectivul principal la acest European. Victoria senzațională cu Ucraina a răsturnat calculele și vedeam Belgia singura adversară la locurile 1-2. Însă nu lua nimeni în calcul Slovacia. Care Slovacia a produs al doilea șoc al Grupei E, învingând „invincibila” Belgia! Acum situația e devenit cu totul alta și există chiar posibilitatea ca victoria cu Ucraina să nu fie suficientă pentru calificarea în optimi. 

În mijlocul entuziasmului uriaș al victoriei surprinzătoare cu Ucraina, atât ca joc, cât și ca scor, a mai venit un rezultat-bombă. Slovacia a învins Belgia și dintr-odată lucrurile s-au complicat în grupă. Înainte de Euro aveam în plan victoria sigură cu Slovacia. Acum însă mai avem două meciuri, unul cu rănita Belgie și cu învingătoarea Belgiei. Așa că „victoria sigură” cu slovacii s-a transformat în „să scoatem minimum un punct”. În ceea ce privește Belgia, cu care jucăm sâmbătă, important este să nu luăm multe goluri. Însă dacă România va juca cu aceeași dăruire ca și cu Ucraina, putem pune, la rândul nostru, mari probleme Belgiei așa cum au făcut-o și slovacii. De Bruyne, Lukaku & Co. au demonstrat că sunt „o adunătură de vedete care nu au nimic în comun unii cu alții”, după cum au fost criticați de presa de la Bruxelles. Jocul lor a fost asemănător cu cel prestat de România cu Liechtenstein. Belgienii își pasau „ca la dușmani”, iar cele mai frumoase pase au fost… la adversari. Marele De Bruyne a fost cel mai neinspirat jucător de pe teren, nicio realizare, nimic din jocul cu care ne-a obișnuit la Manchester City, iar Lukaku a înscris doar goluri anulabile, care, desigur, n-au contat pe tabelă. O echipă care părea nu doar că s-ar vedea pentru prima oară, dar și cu jucători care s-ar urî reciproc. 

Se trezește Belgia fix cu noi?

Pentru noi, cel mai bun rezultat ar fi fost un egal între Belgia și Slovacia, care ar fi diminuat șansele ambelor adversare ale noastre. Acum însă, Belgia, rănită, este disperată să recupereze chiar cu noi, în timp ce Slovenia ar putea face din ultimul meci din grupă, contra României, unul „care pe care”, cu calificarea pe masă.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *