back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, decembrie 22, 2024

S-a aflat DE CE a murit Ioan Gyuri Pascu. VERDICTUL neaşteptat al MEDICILOR. De ce întârzie RAPORTUL IML

Distribuiți

Pe măsură ce timpul trece, tăcerea se aşează tot mai apăsat pe cazul „Gyuri Pascu- moarte suspectă”, un caz care, în urmă cu o lună, punea pe jar o ţară întreagă. După tot felul de „teorii ale conspiraţiei” legate de acest caz tuburător, acum, când ancheta părea că a făcut în sfârşit lumină, nu sunt bani pentru finalizarea anchetei, informează Romania TV.

„Nu mai avem ce să spunem. Nu mai e nimic nou. Noi ne-am făcut treaba”, spune unul dintre anchetatori. Şi continuă: „Am strâns toate problele care trebuiau strânse, am audiat toţi martorii ( n.r. – soţia muzicianului, medicii de pe salvări, de la Ambulanţă şi de la SMURD) care trebuiau audiaţi. Doar dacă procurorul vrea să mai verifice ceva înainte de rezoluţia ce urmează a fi dată!…”. Din informaţiile noastre, procurorul de caz, şi-ar fi luat un mic concediu. Aşadar, când va fi finaliza ancheta şi va fi dată soluţia/rezoluţia în caz, nu se ştie exact.

Chiar dacă ştie rezultatul analizelor/expertizelor medico-legale, procurorul nu poate trage concluziile şi nu poate redacta rezoluţia până ce nu-i va ajunge oficial pe masa de lucru raportul medico-legal. Însă, până să se întâmple acest lucru ar mai fi de trecut un mic hop. „Raportul mai trebuie şi plătit, dar asta este altă poveste. Evident că el ar putea să întârzie dacă nu v-a fi plătit. Pentru că, odată finalizat, el nu se eliberează până ce nu sunt achitate costurile. Este posibil ca el să nu poată fi plătit anul ăsta dacă nu sunt bani. Este o problemă care ţine de financiar”, a explicat unul dintre anchetatori pentru ring.ro.

„Costurile pot trece de 15-20 de milioane de lei vechi”

Surse medico-legale au informat că aceste costuri nu sunt nici mari, nici mici, dar că trebuie achitate. „La câteva milioane bune de lei vechi se poate ridica valoarea acestui raport. Depinde ce a solicitat procurorul de caz. Pentru autopsie şi tot ce s-a prelevat pentru diverse expertize, costurile pot ajunge la 5-6-7 milioane. Iar, dacă s-au luat şi multe probe pentru analize toxicologice şi histologice, costurile pot trece de 15-20 de milioane de lei vechi”, a informat o sursă demnă de încredere. „Dacă nu s-a solicitat ca, în cazul Gyuri Pascu, analizele să fie făcute cu celeritate, în loc să dureze în jur de o lună, pot dura şi jumătate de an. Şi asta pentru că, dacă nu s-a cerut să se rezolve cu celeritate, dosarul stă la rând, întrucât ar putea apărea alte priorităţi”. 

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni, la vârsta de 55 de ani, în urma unui posibil infarct, dar legiştii suspectează şi alte posibile cauze ale morţii.

Gheorghe Alexandrescu, un cunoscut legist, vine cu o teorie şocantă.

„Dacă familia nu protesta, ar fi fost pe muchie. E moarte cu aspect subit, dar are şi antecedentele recente – un traumatism la picior. Aţi văzut că, la un post de televiziune, chiar spunea un prieten de-al muzicianului decedat că artistul ar fi fost la peşte acum vreo 10-14 zile, undeva în zona Buzău, şi ar fi căzut pe mal, de pe o stâncă, şi s-ar fi lovit. Se pare că-l durea foarte rău. Şi el făcea şi acupunctură. Asta s-a spus în media.

Avea acel infarct din 2010, dar se zice că n-ar fi fost probleme pe linia asta. Se pare că i s-ar fi făcut şi un eco-dopler la picior şi nici acolo n-ar fi fost probleme. Mai avea şi diabet.

Dar e posibil ca din cauza acelui traumatism, că-l durea foarte rău, la ultimul concert se zice că ar fi stat pe scaun din cauza durerii la picior… Poate familia a avut suspiciuni, poate şi legistul care a mers la caz. Şi a zis să nu fie cumva de la traumatism şi să fi făcut în final un cheag la venele de la picior şi să facă un tromboembolism.

Cam asta este suspiciunea care poate fi rezonabilă la un astfel de traumatism. Şi, dacă este aşa, înseamnă că Ioan Gyuri Pascu a murit cu zile. Pentru că trebuia să fie internat, tratat, ştiind că este şi cu inima, şi cu diabetul. Dar el n-a cerut. Dar familia nu trebuia să-l lase”, a spus Gheorghe Alexandrescu pentru Ring.

„Probabil că nu era o fractură, că altfel, n-ar mai fi mers, dar, acolo, local, putea să se dezvolte o problemă. Şi să facă un cheag în plămâni. Un trombembolism pulmonar. Asta ar fi o posibilitate. O infecţie probabil că s-ar fi văzut, în cazul unei septicemii. Şi nu mergea chiar aşa pe picioare. Doar aşa să spui că a fost o coincidenţă acest traumatism şi a cedat şi cordul. Numai după ce se va face autopsia vom afla”, a mai adăugat Gheorghe Alexandrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole