Rețetă prăjitură Intercontinental, care conține ciocolată și nuci. Este un desert perfect pentru weekend, pe care îl poți prepara ușor. Rezultatul va fi unul foarte bun dacă respecți lista de ingrediente și cantitățile.
Rețetă prăjitură Intercontinental. De ce ingrediente ai nevoie
Atunci când vrei să faci un desert acasă, există numeroase variante de rețete pe care le poți încerca. Există prăjituri pentru toate gusturile, cu tot felul de ingrediente, pe care le poți face atunci când ai timp liber.
Dacă ai poftă de un desert delicios, care să conțină ciocolată poți încerca prăjitura Intercontinental. Este perfectă pentru tine și membrii familiei și nu este greu de făcut, însă trebuie să urmezi pașii cu atenție.
Desertul conține ciocolată albă și neagră, dar și nuci și stafide. Ai nevoie de mai multe ingrediente pentru foi și cremă, precum și de câteva pentru glazură. E important să respecți cantitățile menționate pentru a avea parte de o prăjitură care va impresiona pe toată lumea.
Ingrediente pentru foi:
- 12 albuşuri
- 12 linguri nuci măcinate
- 12 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
Ingrediente pentru cremă:
- 12 gălbenuşuri
- 12 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 8 linguri lapte
- 300 g unt
- 50 g nucă de cocos
- 50 g stafide
- 50 g ciocolată rasă
Ingrediente pentru glazură:
- 50 g ciocolată albă
- 50 g ciocolată neagră
Cum se prepară prăjitura Intercontinental
Se începe cu pregătirea foilor. Albușurile se mixează cu un praf de sare până devin spumă. Se adaugă zahărul, iar la final nucile măcinate, care trebuie amestecate cu făina.
Compoziția va fi împărțită în trei părți. Toate cele trei foi se vor coace în același timp. Se tapetează tava (de dimensiunile 25 x 38 cm) cu hârtie de copt, se pune un strat din aluat. Se pune apoi o altă hârtie de copt și un alt strat și se continuă așa până când se obțin trei foi.
Foile se lasă la copt timp de aproximativ 15 minute. O altă variantă este să coci pe rând foile și să împarți ingredientele în trei, preparând fiecare foaie în parte, notează gastropedia.ro.
După coacerea foilor, se începe prepararea cremei. Se amestecă spumă gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat. Se adaugă apoi laptele, pe aburi, până când zahărul se topește, iar compoziția se îngroașă. Se lasă să se răcească.
Se mixează spumă untul moale, la temperatura camerei, și se adaugă peste el câte o lingură din crema de ouă fiartă pe aburi, până când se omogenizează complet.
Se împarte în trei crema obținută. În prima se adaugă 50 g nucă de cocos, care trebuie întinsă peste foaie. În cea de-a doua se pun stafidele, care trebuie ținute în rom înainte, timp de o oră. Ciocolata rasă se adaugă în ultima parte.
Ciocolata albă și cea neagră se rad peste prăjitură, care se lasă la rece timp de câteva ore sau chiar în timpul nopții, până dimineața. Poftă bună!