ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat

Ouăle stârnesc adevărate controverse în multe familii, dimineața, la micul dejun. Mulți vor omletă, alții preferă ochiurile clasice.

Avatar

Publicat

pe

Ouăle stârnesc adevărate controverse în multe familii, dimineața, la micul dejun. Mulți vor omletă, alții preferă ochiurile clasice. Ca să nu mai existe aceste mici certuri în familie, vă prezentăm mai jos o delicioasă rețetă de ouă poșate, cunoscute și ca ochiuri românești.


Rețetă delicioasă de ochiuri românești sau ouă poșate. Sunt nemaipomenite la micul dejun


De departe, cea mai delicioasă rețetă de ouă sunt ochiurile românești sau ouă poșate. Aceste avor satisface gusturile și acelora care preferă omleta și acelora care se dau în vânt după ochiuri prăjite.
Ouăle poșate sunt un deliciu pentru cei care le vor gusta, iar vizitatorii pe care îi veți avea la masă, la micul dejun, nu vor pleca fără rețeta minunatelor ouă poșate.


Rețetă ochiuri românești sau ouă poșate. Un mic dejun gata imediat


Ingrediente necesare pentru rețetă de ouă poșate
-3 oua
-1 litru apa
-o lingurita rasă de sare
-3 linguri de oțet
-sare si piper pentru servire


Mod de preparare ouă poșate sau ochiuri românești:
Într-o oală incapatoare se va pune la fiert un litru de apă. În această apă se va adăuga sarea, precum și cele 3 linguri cu oțet. Când apa va da în clocot, focul va trebui redus la minim, astfel încât apa să nu mai facă bule. Apoi, se sparg ouale într-o ceașcă, pe rând.

În apa opărită se va face un vârtej cu ajutorul unei linguri sau furculițe, apoi se toarnă ouăle încet, cu grijă, ca să-și păstreze forma sferică. Pentru a obține această formă va trebui să vă apropiați foarte mult cu buza ceștii cu ou de apa fierbinte atunci când turnați oul.


Cât se fierb ouăle poșate


Ouăle vor trebui lăsate timp de 3 minute dacă se vrea ca galbenusul să fie moale sau 4-5 minute dacă se dorește un gălbenuș mai tare. La început ouăle vor face spumă și vor tinde să se lipească de fundul oalei, dar aceste pot fi desprinse cu ajutprul unui spumar.
După ce au fiert, ouăle se scurg bine de apă și se servesc calde, asezonate cu piper și cu sare după gust. Este ideal a fi servite alături de o ceapă verde, precum și de o brânză de oaie. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!!

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *