back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
miercuri, februarie 5, 2025

Rețetă gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. Bune de te lingi pe degete

Distribuiți

- Reclamă -
600 Rotiri Gratuite MagicJackpot

Vine weekendul, perioadă în care fiecare gospodină își răsfață familia cu câte un desert delicios. Dacă nu aveți idee de un desert, vă propunem mai jos o delicioasă rețetă de gogoși umplute cu căpșuni.

Gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. O rețetă bună de te lingi pe degete

Rețeta de gogoși pufoase umplute cu căpșuni este o rețetă ce se poate face ușor și nu necesită ingrediente scumpe. În plus, invitații ce vă vor călca casa și vor gusta delicioasele gogoși, nu vor mai pleca fără rețeta lor.

- Reclamă -
500 Rotiri Gratuite Betano

Pentru preparearea gogoșilor umplute cu căpșuni aveți benoie de următoarele ingrediente:

Rețetă gogoși pufoase, umplute cu sos de căpșuni. Bune de te lingi pe degete. Sursa foto: savoriurbane.ro

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 70 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 60 g unt topit
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr vanilat, pentru decor

Pentru sos

  • 1/2 kg căpşuni
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru sosul cu care se vor umple gogoșile, se curăță şi se taie mărunt căpşunile, apoi acestea vor trebui puse într-o cratiţă. Torni zahărul şi zeama de lămâie, le amesteci din când în când şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul începe să se îngroaşe în așa fel încât să se poate umple gogoșile cu el. După ce s-a îngroșat, se dă cratiţa deoparte pentru ca sosul să se răcească. Poţi pune sosul inclusiv la frigider.

Pentru aluat,gospodinele  amestecă într-un bol mai mare toate ingredientele. Se acoperă bolul și se dă deoparte timp de 1 oră la dospit. Tapetezi masa cu puţină făină şi întinzi aluatul cu un sucitor, fără să-l subţiezi prea tare. Gogoțile vor fi formate cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei căni. După ce aluatul este gata, se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşc gogoşile, pe ambele părţi, până ce acestea devin rumene și frumoase. Gogoțile vor trebui scoase de la prăjit pe un şervet de bucătărie.

Într-o pungă sau într-un poş cu şpriţ, se pune sosul de căpşuni. Cu ajutorul unui beţişor chinezesc, gogoșile vor trebui înțepate până la mijloc, pentru a face astfel loc deliciasei umpluturi de căpșune. Gogoșile se vor servi calde și vor trebui decorate cu zahăr vanilat. Vă dorim poftă bună!

- Reclamă -
500 Rotiri Gratuite Betano

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole