Pentru o cină simplă și rapid de preparat, este mai mult decât perfectă această rețetă de paste integrale cu piept de pui și parmezan în sos de roșii!
Pentru că pastele sunt mereu la îndemână atunci când ne dorim un preparat rapid pentru prânz sau pentru cină, avem pentru voi o delicioasă rețetă de paste integrale cu piept de pui și parmezan în sos de roșii.
Ce ar trebui să știm despre pastele integrale?
Cerealele integrale sunt printre cele mai sănătoase alegeri alimentare pe care le poți face. Iar pastele integrale, prin conținutul lor bogat în fibre și indice glicemic scăzut, aduc un aport mai mare de beneficii organismului față de clasicele paste făinoase.
Fie că sunt preparate din făină de grâu integral sau din amestec de făină integrală din multiple cereale pastele integrale, pe lângă conținutul ridicat de fibre, mai sunt bogate și în vitamine precum: B1, B2, B3, B5, K si E, dar și în minerale precum: calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si mangan.
Așadar avem toate motivele să consumăm paste integrale, pentru că sunt mai consistente în nutrienți sănătoși, dar sunt și gustoase și la fel de ușor de preparat ca și pastele clasice.
Ingrediente pentru Paste integrale cu piept de pui și parmezan în sos de roșii
200 gr paste integrale, penne, 250 gr piept de pui, 1 lingură ulei, 2 linguri unt topit, 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras, roșu, 2-3 căței de usturoi, puțin ghimbir, busuioc și oregano, sare și piper, 500 ml suc de roşii, 100 gr pasta concentrate de roșii, 150 gr parmezan, pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețetă
Pregătim pieptul de pui în sos de roșii. Porționăm carnea în cuburi micuțe pe care le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm la odihnit 20 de minute, amestecându-le din când în când să se condimenteze bine. Punem uleiul la încins și rumenim în el bucățile din piept de pui, iar spre final, adăugăm și o lingură de unt topit, pentru a conferi cremozitate cărnii. Transferăm carnea în alt vas și o păstrăm la cald, acoperită.
Adăugăm în grăsimea rămasă în tigaie, mai întâi ceapa și 2 căței de usturoi tocate foarte mărunt. Le amestecăm bine până își schimbă culoarea, apoi adăugăm morcovul dat pe răzătoare și ardeiul tocat mărunt. Din nou amestecăm bine ingredientele. Adăugăm 2-3 linguri de apă pentru a le urgenta pătrunderea, dar și pentru a nu se arde. Când sunt bine pătrunse toate ingredientele adăugăm sucul de roșii și pasta de roșii.
Lăsăm sosul să fiarbă 5-6 minute, timp în care îl condimentăm. Adăugăm busuioc, oregano, puțin ghimbir răzuit și un cățel de usturoi răzuit. Apoi adăugăm bucățile din piept de pui și le mai fierbem împreună pe toate câteva minute, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Pregătim pastele integrale. Punem apa la fiert cu sare, exact ca pentru pastele clasice. Când începe să fiarbă, adăugăm pastele integrale și le fierbem 10-12 minute. Adăugăm și o lingură de unt topit pentru cremozitate. Scurgem pastele integrale și le adăugăm în sosul de roșii cu piept de pui. Mai adăugăm și puțină apă, le amestecăm bine și presărăm parnezanul răzuit.