ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Rețetă budincă de orez. Cum faci cea mai cremoasă budincă de orez

Budinca de orez este o rețetă delicioasă. Poate fi ideală și pe timp de vară, întrucât aceasta poate fi servită și rece, de la frigider.

Avatar

Publicat

pe

Budinca de orez este o rețetă delicioasă. Poate fi ideală și pe timp de vară, întrucât aceasta poate fi servită și rece, de la frigider. Budinca de orez nu necesită ingrediente scumpe, iar cei ce o vor gusta nu vor mai pleca fără rețeta acestui desert minunat.

Rețetă delicioasă de budincă de orez. Cum se face cea mai cremoasă budincă de orez

Budincă de orez este una delicioasă, iar pe timp de vară poate fi asortată cu diverse fructe de sezon și servită rece. Iarna, budica de orez poate fi asortată cu diverse gemuri sau dulcețuri, după placul și gustul fiecăruia.

Budica delicioasă și cremoasă de orez nu este una grea de făcut și nici nu necesită ingrediente scumpe. De asemenea, nu necesită din partea persoanei care o prepară mari aptitudini de bucătar. Oricine se poate descurca în bucătăria lui să prepare o delicioasă rețetă de budincă de orez.

Rețetă budincă de orez. Cum faci cea mai cremoasă budincă de orez

Ingrediente pentru delicioasă și cremoasa budincă de orez:

250 de grame de orez alb,

900 de mililitri de lapte gras,

Advertisement

120 de grame de zahăr,

1 linguriţă de extract de vanilie sau esenţă de vanilie,

50 de grame de unt topit,

150 de grame de smântână,

scorţişoară, pentru decor.

Cum se prepară delicoasa budincă de orez

Pentru început se preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius. Apoi, se spală orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Se ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia.

Toată compoziția rezultată se amestecă, după care se presară scorţişoară. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se aşează pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, se va da la o pate folia, iar budinca va mai trebui lăsată la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai fierbe doar în mijlocul ei. Budinca poate fi servită atât caldă, precum și rece. Vă dorim Poftă Bună!!!

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *