ZiarulRing

22-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

REACȚIA lui Sorin Cârțu după jocul lui Mitriță în Craiova – FCSB 0-3: „Îi chema pe toți în careu”

Sorin Cârțu a comentat evoluția lui Alex Mitriță din înfrângerea cu FCSB, iar legenda „alb-albaștrilor” a rămas nelămurit în legătură cu câteva decizii pe care mijlocașul le-a luat.

Avatar

Publicat

pe

Sorin Cârțu a comentat evoluția lui Alex Mitriță din înfrângerea cu FCSB, iar legenda „alb-albaștrilor” a rămas nelămurit în legătură cu câteva decizii pe care mijlocașul le-a luat. Acesta nu înțelege de execuțiile de la fazele fixe ale Universității Craiova pe care le-a ales „Piticul atomic”.

Sorin Cârțu nu a mai rezistat după 0-3 cu FCSB și a lansat un verdict dur despre Ivaylo Petev.

„Sorinaccio” este de părere că Alex Mitriță nu a luat cele mai inspirate decizii în derby și nu a înțeles de ce chema stoperii în careu, deși acesta prefera să tragă direct pe poartă.

„Sunt momente în timpul jocului când ia și el acțiunile pe cont propriu și atunci dacă ar juca cu pasă la alt coechipier, cum a fost și aseară. Au fost niște situații când a preferat să ia acțiunea pe cont propriu decât să îi paseze lui Markovic sau la un coechipier mai bine plasat sau care intrase pe un anumit culoar.

Nu mi-a plăcut cum a tratat fazele fixe. Am avut atâtea faze fixe pe care a decis să le trage direct pe poartă. Chema toți jucători la cap, acolo aducea fundași centrali pentru o eventuală execuție precum sărit la cap și el a decis să tragă la poartă.

Decizii total neinspirate. Nu a fost liderul care trebuia să fie la o asemenea partidă. Și el cu capul mare am văzut că pentru un fault la mijlocul terenului se certa cu arbitrul, preocupări minore pentru un lider la un meci de o asemenea factură.

Advertisement

Dacă este o înfrângere ne scoate definitiv de obiectivul de câștigarea campionatului. FCSB superioară, ne-a bătut și în tur cu 3-0 la ei acasă și 3-0 aici”, a spus Sorin Cârțu.

„Văd o echipă în criză și nu îl văd capabil să o scoată”

„Încep să îi dau dreptate lui Vivi, chiar mă gândeam că a avut dreptate. Nu l-a susținut niciodată pe Ivaylo Petev. Văd o echipă în criză și nu îl văd capabil să o scoată, îl văd afară total. Inadmisibil să ai o partidă cu Steaua și tu vii fără niciun atacant, așezarea pe care a adoptat-o. 

Îmi spun punctul de vedere al unui antrenor care are 30 și ceva de ani de antrenorat. Am întâlnit multe situații de tipul ăsta, să joci cu echipe superioare ție. Nu înseamnă că dacă o echipă joacă cu 3 atacanți, dacă pui 5 în apărate ești scos cât de cât.

Îți pierzi din posibilitatea de a avea o posesie, de a-i tăia pe adversari cu anumiți jucători fixați în anumite poziții ale echipei tale. A fost o decizie total greșită și probabil că s-a gândit având mai mulți mijlocași în echipă la o posesie prelungită, dar îmi denotă că nu își cunoaște jucătorii”, a mai spus fostul președinte.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *