ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

RĂZBOIUL ISRAEL – HAMAS: Peste 100 de acte antisemite au avut loc în Franța în ultimele zile

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a afirmat joi că au avut loc ”peste 100 de acte antisemite” în Franţa, după atacul organizaţiei palestiniene Hamas declanşat sâmbătă împotriva Israelului

Avatar

Publicat

pe

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a afirmat joi că au avut loc ”peste 100 de acte antisemite” în Franţa, după atacul organizaţiei palestiniene Hamas declanşat sâmbătă împotriva Israelului, acte mergând de la etichetare până la insulte împotriva comunităţii evreieşti, informează AFP.

Într-un interviu pentru postul de radio France Inter, ministrul francez de interne a precizat că „24 de persoane au fost arestate”.

Ură online

Platforma pentru semnalarea urii online, Pharos, a primit „peste 2.000 de semnalări”, a adăugat el.

Întrebat dacă există „un risc de a importa conflictul israeliano-palestinian” în Franţa, Darmanin a reiterat că în prezent „nu există o ameninţare teroristă islamistă” ce ar viza comunitatea evreiască din Franţa, cea mai mare din Europa, cu peste 500.000 de persoane.

El a adăugat că „pentru serviciile de informaţii, nu sunt, în cartiere, pe stradă”, semne privind importarea conflictului în Franţa.

Cu toate acestea, „există relee politice ale Hamas în Franţa, inclusiv la cei care au mediatic cuvântul în Franţa”.

Advertisement

„Nu se cunosc consecinţele (afirmaţiilor) făcute de responsabili politici care consideră că toate acestea sunt un răspuns al Hamas dat Israelului”, a declarat el, însă „aceasta poate să ‘agite spiritele’”.

Releu al Hamas

Întrebat dacă, în opinia sa, Franţa Nesupusă (LFI), partidul stângii radicale acuzat de mai multe zile că relativizează atacul islamiştilor, făcând o paralelă cu politica israeliană, este „un releu al Hamas„, Darmarin a declarat că LFI „nu permite pacea publică în Franţa, nu evită importarea conflictului”.

Cu toate acestea, el a apreciat că „nu este vorba de toată Franţa Nesupusă”, făcând aluzie la divergenţele din cadrul partidului cu privire la acest subiect.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *