ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

RĂZBOIUL DIN ISRAEL: Lupte în curs împotriva a sute de infiltrați Hamas

Avatar

Publicat

pe

Trupele israeliene rămân angajate în lupte împotriva „sutelor” de infiltraţi ai Hamas în „22 de locuri” sâmbătă seara pe teritoriul israelian, a declarat presei sâmbătă seara locotenent-colonelul Richard Hecht, purtător de cuvânt al armatei israeliene, scrie AFP.

„Există încă 22 de locuri în care luptăm împotriva teroriştilor care au venit în Israel pe calea aerului, pe mare şi pe uscat”, a declarat presei ofiţerul, menţionând că „sute” de infiltraţi sunt încă prezenţi pe teritoriul israelian după o „puternică invazie terestră”.

Întrebat despre numărul de luptători care au pătruns în Israel de la începutul ofensivei surpriză lansată dimineaţă devreme dinspre Fâşia Gaza de Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste palestiniene Hamas, aflată la putere în acest teritoriu, Richard Hecht a răspuns „sute”, fără alte detalii.

Armata se confruntă cu o „situaţie gravă implicând ostatici” în două localităţi din sudul Israelului, Beeri (la 5 kilometri est de Fâşia Gaza) şi Ofakim, la aproximativ douăzeci de kilometri est de linia de demarcaţie dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Peste 3.000 de rachete

Potrivit locotenent-colonelului Hecht, peste 3.000 de rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza spre Israel.

„Va exista un răspuns viguros la această agresiune inumană, este fără precedent”, a adăugat el.

Advertisement

Potrivit serviciilor de urgenţă israeliene, 70 de persoane au fost ucise în Israel de la începutul ofensivei Hamas, la care armata a răspuns cu lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza, unde autorităţile locale au raportat până în prezent 232 de morţi.