ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Război Israel – Hamas: Israelul îl acuză pe Erdogan că apară Hamas

Ministerul israelian de Externe a denunţat cu fermitate miercuri declaraţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan

Avatar

Publicat

pe

Ministerul israelian de Externe a denunţat cu fermitate miercuri declaraţiile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care i-a calificat pe membrii mişcării islamiste palestiniene Hamas drept „eliberatori care îşi protejează pământul”, relatează AFP.

„Nici măcar încercarea preşedintelui turc de a apăra organizaţia teroristă şi cuvintele sale provocatoare nu vor schimba cu nimic ororile pe care le-a văzut întreaga lume şi nici faptul fără echivoc: Hamas = grupul Stat Islamic”, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian de Externe.

Război Israel – Hamas

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că organizaţia islamistă palestiniană Hamas, care a lansat un atac împotriva Israelului pe 7 octombrie şi a ucis peste 1.400 de oameni, „nu este o organizaţie teroristă„, ci un „grup de luptători pentru eliberare”, notează EFE.

„Întregul Occident consideră Hamas o organizaţie teroristă. De aici vă spun: Israel, ai putea fi tu; Occidentul îţi datorează multe. Dar Turcia nu-ţi datorează nimic. Hamas nu este o organizaţie teroristă; Este un grup de luptători pentru eliberare, care luptă pentru a-şi proteja pământul şi cetăţenii”, a declarat Erdogan în faţa membrilor partidului său din parlamentul de la Ankara.