ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

RĂZBOI în Fășia Gaza! Armata israeliană afirmă că Hamas are 222 de ostatici

Armata israeliană a anunţat luni că forţele sale terestre au efectuat duminică noaptea raiduri limitate în Fâşia Gaza

Avatar

Publicat

pe

Armata israeliană a anunţat luni că forţele sale terestre au efectuat duminică noaptea raiduri limitate în Fâşia Gaza, împotriva unor trăgători palestinieni.

În acelaşi timp, loviturile aeriene ale Israelului s-au concentrat asupra locurilor de adunare ale luptătorilor grupării islamiste Hamas care se pregăteau să riposteze unei invazii israeliene de amploare, transmite Reuters.

Ostatici: 222 de cetăţeni israelieni şi străini

Contraamiralul Daniel Hagari, şeful purtătorilor de cuvânt militari, a anunţat că s-a confirmat numărul ostaticilor luaţi de Hamas în cursul atacului din 7 octombrie pe teritoriul israelian: teroriştii au dus cu forţa în Fâşia Gaza 222 de cetăţeni israelieni şi străini.

Gruparea armată Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam din cadrul Hamas a comunicat că luptătorii islamişti s-au ciocnit cu forţele israeliene infiltrate în Gaza, apoi s-au retras la bază după ce au distrus echipamente militare – două buldozere şi un tanc – şi i-au forţat pe israelieni să se retragă.

Teritoriu controlat de Hamas

Palestinienii afirmă că o forţă blindată israeliană s-a infiltrat în sudul Fâşiei Gaza, la est de localitatea Khan Younis, în timp ce se aşteaptă o ofensivă terestră amplă din partea Israelului, care şi-a masat forţele pe întreg perimetrul teritoriului controlat de Hamas.

Israelul nu a comentat imediat despre distrugerea unor echipamente sau vehicule.

Advertisement