ZiarulRing

28-feb.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Radu Beligan și-a anulat spectacolele: are probleme cu vocea și nu poate juca

Avatar

Publicat

pe

A împlinit 97 de ani și i-a aniversat pe scena teatrului la a 300-a reprezentație a piesei „Egoistul”.

În această lună urma un adevărat maraton artistic – șapte spectacole, două fiind deja jucate. Pe restul însă, maestrul radu beligan a fost nevoit să le anuleze din cauza unor probleme de sănătate.

Marii actori își amână reprezentațiile doar atunci când se confruntă cu probleme de sănătate. Așa s-a întâmplat și în cazul maestrului beligan, care mai avea programate încă cinci reprezentații ale spectacolului „nemuritorul”. Surse din cadrul echipei sale au mărturisit, pentru „ring”, că are, într-adevăr, probleme de sănătate, dar nu atât de grave cum se speculează. „s-au anulat spectacolele și încă nu știm când le vom relua. Maestrul are mici probleme cu vocea, a făcut niște analize medicale, dar am decis să anulăm spectacolele și pentru a-l proteja, dar și din respect pentru public. Nu este nimic grav, dar e mai bine să fim precauți, mai ales că are o vârstă și este mai sensibil”, ne-au declarat surse din echipa maestrului radu beligan.

Tratat la spitalul „elias”

Radu beligan a mai avut mici probleme de sănătate și în luna noiembrie a anului trecut, atunci când a suferit o mică intervenție la spitalul „elias” din capitală. La acea vreme, maestrul s-a confruntat cu o infecție urinară, impunându-se amânarea unui spectacol, dar a revenit rapid pe scenă, iar pe 4 martie a.c. A avut loc premiera spectacolului „nemuritorul”, la teatrelli, piesă ce s-a bucurat de un real succes. Radu beligan interpretează rolul lui felix, un om de știință în vârstă, plictisit de mariajul foarte lung cu izabela, o femeie cu un apetit sporit pentru… telenovele. Felix descoperă un anunț publicat de un tânăr care caută o domnișoară/doamnă cu numele de izabela pentru a-l însoți într-o călătorie mai lungă. Bucuros că va reuși să stea câteva luni singur, el își convinge soția să plece în această vacanță… ce nu știa personajul lui radu beligan este că tânărul intenționa să se sinucidă în acest voiaj alături de partenera de călătorie, fără ca ea să aibă habar.

În top, alături de robert de niro și angelina jolie

Născut pe 14 decembrie 1918, radu beligan are o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio. A interpretat roluri celebre, în capodopere ale dramaturgiei române și universale, semnate, printre alții, de ion luca caragiale, barbu åžtefănescu delavrancea, camil petrescu, tudor mușatescu, mihail sebastian, william shakespeare, carlo goldoni, nicolai vasilievici gogol, anton cehov, george bernard shaw, maxim gorki, albert camus, eugen ionescu, jean anouilh etc. Totodată, este cunoscut publicului român în calitate de regizor al unor spectacole precum “egoistul”, de jean anouilh, “o scrisoare pierdută”, de i. L. Caragiale, “doctor fără voie”, de molière sau “străini în noapte”, de eric assous. În februarie 2014, a fost inclus într-un top al celor mai puternice 100 de personalități din lume în domeniul divertismentului, alături de actorul român în clasament regăsindu-se numeroase celebrități de toate vârstele, de la hollywood, printre care robert de niro, martin scorsese, clint eastwood, woody allen, judi dench, helen mirren și angelina jolie, potrivit site-ului american business insider.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *