ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Protecţia Consumatorilor va cere interzicerea majorării RCA pe criterii de vârstă

Majorarea poliţelor RCA pe criterii de vârstă ar putea fi interzisă. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România va solicita Autorităţii de Supraveghere Financiară emiterea unei norme în acest sens.

Avatar

Publicat

pe

Majorarea poliţelor RCA pe criterii de vârstă ar putea fi interzisă. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România va solicita Autorităţii de Supraveghere Financiară emiterea unei norme în acest sens. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România consideră că tarifele mari la poliţele RCA (asigurarea auto obligatorie) pentru tineri sunt discriminatorii.

Din acest motiv, va cere Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să interzică majorarea preţurilor pe criterii de vârstă. „Costurile mari ale asigurărilor pentru tineri reprezintă o discriminare pentru că aceştia nu au resursele necesare, având în vedere câştigurile mai mici decât cele ale adulţilor. Mai mult, există riscul să nu se asigure şi atunci problema devine şi mai gravă. În felul acesta se obstrucţionează accesul la un serviciu prin taxele mari.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor va cere reducerea costurilor poliţelor RCA pentru tineri. Vom solicita ASF să instituie norme care să interzică majorarea tarifelor pe criterii de vârstă”, ne-a declarat Costel Stanciu, preşedintele APC România. Grup consultativ pentru consumatori la ASF Autoritatea de Supraveghere Financiară va constitui un grup consultativ în domeniul protecţiei consumatorilor de servicii financiare, din care va face parte şi APC România. Obiectivele organismului vor fi prevenirea şi identificarea practicilor incorecte, neloiale sau frauduloase, a clauzelor contractuale neclare, a celor susceptibile a fi declarate abuzive, precum şi educarea şi promovarea încrederii în produsele şi serviciile financiare.

Totodată, grupul se va ocupa cu emiterea de opinii şi recomandări în domeniul protecţiei consumatorilor referitoare la proiectele de reglementare ale ASF, la formularea de propuneri de îmbunătăţire a reglementărilor acestei instituţii, la modul de soluţionare a reclamaţiilor formulate de entităţile aflate în aria de supraveghere a ASF.

„La subgrupul pe RCA, s-a pus problema constituirii unor provizioane, pentru ca, în situaţia în care firma la care ai poliţa intră în insolvenţă sau în faliment, să existe posibilitatea despăgubirii consumatorului”, ne-a precizat Costel Stanciu. Asigurările obligatorii pentru locuinţe, incorecte Preşedintele APC România susţine că asigurările obligatorii pentru locuinţe în caz de calamităţi naturale nu sunt corecte pentru cei care stau la bloc.

„Acest tip de asigurare trebuie impusă doar celor care locuiesc în zone cu grad ridicat de risc de apariţie a unor inundaţii, alunecări de teren”, a afirmat Costel Stanciu.

Advertisement

„Vom susţine interesele economice ale consumatorului pentru ca acesta să nu suporte nişte costuri mari, nişte costuri ascunse, să fie informat corect.”, COSTEL STANCIU, preşedintele APC

„Unele tipuri de asigurări trebuie impuse doar celor care locuiesc în zone cu grad ridicat de risc de apariţie a unor inundaţii, alunecări de teren.”, COSTEL STANCIU, preşedintele APC

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *