ZiarulRing

22-feb.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Prof. dr. Mencinicopschi, ADEVĂRUL despre alimentele ANTICANCER

Majoritatea oamenilor sunt speriaţi că temutul cancer se moşteneşte.

Avatar

Publicat

pe

Majoritatea oamenilor sunt speriaţi că temutul cancer se moşteneşte.

Doar 5% din persoanele care dezvoltă această boală au ajuns în situaţia asta pentru că există antecedente în familiile lor.

În realitate, stilul de viaţă este cel care joacă un rol decisiv în privinţa sănătăţii noastre. Alimentaţia haotică, sedentarismul şi unele obiceiuri dăunătoare sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia şi dezvoltarea cancerului, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

„Postul scade radicalii liberi” „Nu există alimente anticancer, însă o anumită dietă, bazată în special pe crudităţi eco, contribuie la reducerea riscului de cancer. De asemenea, gândirea pozitivă, viaţa activă şi evitarea sedentarismului şi obezităţii sunt căi de luptă anticancer. Trebuie să mâncăm multe fibre, cereale integrale, fructe şi legume proaspete şi, în special, dintre cele bogate în vitamina C pentru că aceasta este un antioxidant puternic.

De asemenea, hidratarea este importantă. Fără ea nu se poate realiza detoxifierea. Postul scade radicalii liberi şi ne scapă de toxine. Chiar şi cel din zilele de miercuri şi vineri îşi are rostul lui, pentru că scade generarea excesivă de radicali liberi. În plus, trebuie să evităm fumatul şi consumul de alcool. Doar aşa ne putem feri de cancer”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Computerul şi mobilul, reale pericole „O mare problemă a societăţii moderne este că, în special tinerii, se expun excesiv la undele electromagnetice emise de monitoare, televizoare, telefoane mobile etc. Acestea interferează cu propriul câmp electromagnetic al corpului şi astfel creşte riscul de cancer”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

Alimente benefice -Peşte (macrou, cod, hering) -Ouă -Fructe de mare -Ceai verde -Ulei de măsline -Un pahar de vin roşu pe zi -Fructe şi legume -Cereale integrale -Usturoi -Ceapă -Soia Ce să evităm -Fast-food -Mezeluri -Brânzeturi topite -Margarine -Prăjeli -Afumături „Grepfrutul conţine naringină, o substanţă ce blochează detoxifierea, aşa că nu abuzaţi de acest fruct.”, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi „Din păcate, omul modern nu adoptă un stil de viaţă sănătos, ci ar vrea o pastilă care să-l ferească de boală.”, Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi 5% din cazurile de cancer au componentă genetică, restul fiind determinate de un stil de viaţă inadecvat.

Advertisement


– https://ziarulring.ro/stiri/sanatate/234445/2014/Prof-dr-Mencinicopschi-ADEVARUL-despre-alimentele-ANTICANCER

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *