ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Produsul de 1 leu de la Auchan, adorat de foarte mulți români, care s-a scumpit foarte mult. Cât costă acum

Avatar

Publicat

pe

Produsul de 1 leu de la Auchan care a suferit o schimbare drastică de preț. Acesta costa doar un leu înainte dar acum este mult mai scump.

Produsul de 1 leu de la Auchan care s-a scumpit mult

Un produs adorat de la Auchan s-a scumpit foarte mult. Era un leu înainte, dar acum batonul cu brânză marcă proprie a supermarketului este peste 4 lei!

Diferența de preț este uriașă mai ales pentru că batonul conține aceleași ingrediente ca înainte, doar că toate acestea s-au scumpit pentru producători, lucru care se reflectă și în preț.

Produsul de la supermarket care s-a scumpit foarte mult are o listă de ingrediente ce conține multe E-uri. Iată din ce este el făcut: aluat (făină albă de grâu, apă, drojdie, zahăr), lapte praf integral, margarină vegetală (uleiuri vegetale) – palmier, rapiță.

Acesta mai conține ulei vegetal emulsifiant, E471, conservant, E200, corector de aciditate, E330, aroma, colorant, E16061, preparat alimentar pe bază de grăsimi vegetale (ulei de palmier, amidon din cartofi, sare, corectori de aciditate E339, 330, fibre alimentare. Lapte praf degresat, aromă naturală, colorant: E160, topping 42,77%, scrie România TV.

Prețurile au crescut foarte mult în ultima vreme

Dar prețurile acestui produs nu sunt singurele de acest tip. Românii descoperă în fiecare zi la raft că produsele lor preferate sunt mai scumpe ca înainte. Inflația crește, la fel și prețurile.

Advertisement

Dar situația nu este singulară pentru România. Prețurile alimentelor au crescut peste tot în Uniunea Europeană. Conform datelor Eurostat, prețurile la cartofi și la uleiul de măsline au crescut cel mai mult comparativ cu ceilalți ani.

Spre exemplu, uleiul de măsline a devenit mai costisitor cu 75%, iar cartofii cu 54%, în condițiile în care acestea sunt considerate alimente de bază.

Prețurile la unt și la ouă au crescut și ele. Față de 2021, prețul untului a crescut cu 27%, în condițiile în care acest produs este oricum destul de scump. Unele mărci de unt depăsesc și 15 lei pentru un pachet de circa 200 sau 300 de grame.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *