ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Produsul congelat pe care nu trebuie să-l cumperi niciodată. Avertismentul nutriționiștilor

Avatar

Publicat

pe

Produsul congelat pe care nu trebuie să-l cumperi niciodată. Avertismentul nutriționiștilor. Care sunt bolile pe care le putem face dacă consumăm în mod regulat acest preparat care, de altfel, este foarte apreciat.

Alimentul congelat pe care nu este bine să-l achiziționezi vreodată. Ce spun doctorii

Alimentul congelat pe care nu este bine să-l achiziționezi vreodată pentru că are un conținut foarte mare de sare și grăsimi saturate. Doctorii ne mai spun că are sodiu și carbohidrați rafinați care nu sunt deloc buni pentru sănătatea inimii.

În aceeași notă, Asociația Americană a Inimii (AHA) adaugă faptul că este vorba de un produs care are foarte puține substanțe nutritive și nici nu este la fel de gustos ca preparatul proaspăt, tocmai scos din cuptor.

Concret, nutriționiștii trag un semnal de alarmă în privința pizzei congelate, care se găsește în toate lanțurile de magazine și la prețuri accesibile. Pe de altă parte, mâncărurile congelate nu sunt deloc gustoase.

„Pizza congelată este încărcată cu ingrediente nesănătoase, inclusiv carne procesată, brânzeturi bogate în grăsimi și sosuri cu zahăr. Consumul regulat de pizza congelată poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare.

Ingredientele cu carne procesată și brânză cu grăsime pot îmbolnăvi organismul”, a declarat nutriționistul și dieteticianul Krutika Nanavat, la un moment dat, notează publicația shefinds.com.

Advertisement

Riscurile la care se expun oamenii

Nutriționiștii ne explică și care sunt riscurile la care se expun oamenii care preferă produsele congelate, prin care se numără pizza. Efectele negative sunt numeroase și pot duce la creșterea tensiunii arteriale și supraîncărcarea inimii și a vasele de sânge.

În plus, alimentul nu are nicio valoare nutritivă, bolile de inimă fiind cele mai des întâlnite în rândul consumatorilor. Un studiu realizat de Missouri Medicine arată că o alimentație bogată în carbohidrați rafinați poate crește riscul de hipertensiune arterială.

De asemenea, o astfel de alimentație duce la accident vascular cerebral, boli de inimă și diabet de tip 2. Specialiștii mai adaugă că o singură felie de pizza conține peste 760 de mg de sodiu și 12 grame de grăsime, dintre care 5 sunt grăsimi saturate.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *