ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Primarul din Nana, sfat pentru preşedinte: Băsescu să facă o fermă de porci!

Gheorghe Dobre, primarul din deja celebra comună Nana, unde familia prezidenţială şi-a cumpărat aproape 300 de hectare de teren, îl învaţă pe Traian Băsescu să facă afaceri

Avatar

Publicat

pe

Gheorghe Dobre, primarul din deja celebra comună Nana, unde familia prezidenţială şi-a cumpărat aproape 300 de hectare de teren, îl învaţă pe Traian Băsescu să facă afaceri. Dobre spune că din grâu şi orz nu ies prea mulţi bani şi că mai bine şi-ar face o fermă de porci.

Primarul comunei Nana, din Călăraşi, Gheorghe Dobre, ne spune că simplul fapt că Băsescu a cumpărat pământ acolo nu schimbă cu nimic situaţia pentru oamenii din zonă. „Ar schimba numai în cazul în care şi-ar face o fermă de ceva, ca să cheme oamenii la treabă. Atunci se vor crea locuri de muncă şi pot să obţin un impozit. În plus, localnicii n-or să mai stea la uşă la mine pentru un amărât de ajutor social, să facă rost de bani să-şi ia un medicament, să-şi cumpere o butelie, să-şi ia o pâinică.

E o zonă bună, ar putea să construiască acolo ceva frumos. Se pot creşte porci, păsări. Dacă au luat suprafaţa asta, îşi pot procura foarte uşor mâncarea pentru porci. La 300 de hectare, poţi să creşti câteva mii de capete. Va trebui să-şi facă şi silozuri şi să cultive orz, grâu, porumb, soia, floarea-soarelui şi apoi să facă nutreţuri combinate”, afirmă Gheorghe Dobre.

„Italianul nu era mulţumit, de-aia a vândut”

Primarul din Nana susţine că fostul proprietar nu a obţinut veniturile scontate şi de aceea a vândut pământul. „Păi, de ce credeţi că l-a vândut, haideţi să fim obiectivi. Italianul l-a dat în arendă şi arenda la Nana nu este aşa de grozavă, pentru că nu avem sistem de irigaţii, s-a distrus totul şi nu-ţi permiţi să-i dai prea mulţi bani proprietarului. Părerea mea este că italianul s-a lipsit pentru că nu a fost prea mulţumit de arendă, a schimbat de la un arendaş la altul, dar nimeni nu dă mai mult pentru că oamenii au leasinguri, cheltuieli pe îngrăşăminte, pe utilaje, au gaj pus pe casă şi nu riscă nimeni să rămână pe drumuri”, ne-a mai spus Gheorghe Dobre.

Pământul din Nana nu mai este de vânzare

Familia Băsescu ar putea fi ultima proprietară nouă de pământuri în Nana. Primarul Gheorghe Dobre afirmă că nimeni nu vrea să mai vândă terenuri în comună. „Eu am alt sfat pentru locuitorii comunei mele: să nu-şi vândă pământul! Bunicul meu avea o vorbă: «Bă, voi dacă aţi primit terenul ăsta, aveţi pentru ce să luptaţi în ţara asta». Ei de-aia au fost în război şi peste tot s-au bătut, pentru că aveau un petic de pământ din care îşi creşteau copiii. Oamenii ştiu asta, de mult le-am spus-o şi le-o repet ca să nu facă imprudenţa asta. Doamne fereşte de vreo boală, de ceva, că atunci, ca să-ţi salvezi viaţa, faci orice. Nu s-au mai vândut suprafeţe aşa de mari de ani de zile şi ăştia sunt foşti proprietari înainte de 1945, foşti ofiţeri de armată. Tranzacţii se fac pe un pogon, ăştia care au, săracii, probleme, în rest nu se vinde teren la Nana”, ne-a mai precizat primarul.

„Dacă e preţul prost la cereale, nu merită să vinzi cereale. Şi, în general, au fost trei sau cinci ani de dezastru pentru cereale la un singur an bun.” – GHEORGHE DOBRE, primarul comunei Nana

Advertisement

„Italianul scotea un profit, dar voia unul mai mare, lucru care în agricultură nu prea se întâmplă.” – GHEORGHE DOBRE

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/224912/Primarul-din-Nana-sfat-pentru-presedinte-Basescu-sa-faca-o-ferma-de-porci-

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *