back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
duminică, noiembrie 17, 2024

PREȚURILE EXPLODEAZA: Sărbătorile de Revelion, cu 20% mai scumpe în multe stațiuni

Distribuiți

Sărbătorile de iarnă petrecute în staţiunea Colibiţa, la poalele Munţilor Călimani, îi costă anul acesta pe turişti cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de către directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Turism în Bistriţa-Năsăud”, Răzvan Cerceja.

Dacă pentru Revelion nu mai sunt locuri libere în hoteluri, ci doar la unele pensiuni care nu oferă şi masă, pentru Crăciun există încă oferte disponibile, care pornesc de la 100 euro de persoană pe noapte şi pot ajunge până la 140 de euro, cu două sau trei mese incluse.

„Preponderent, turiştii aleg Valea Bârgăului, prin cele două componente importante ale turismului, Colibiţa şi Tihuţa. Faţă de anul trecut, preţurile au crescut cu 15-20% minimum. Vă dau ca exemplu, un pachet în Colibiţa, pe perioada Crăciunului, 24-27 decembrie, trei nopţi de cazare – 245 de euro de persoană, cu demipensiune, la patru stele. Sau tot pentru Crăciun, pachet de persoană pentru două nopţi – 1.361 de lei, cu pensiune completă Asta e în zona de hotel, pentru că în zona de pensiuni sunt preţuri şi mai OK: undeva la 100-150 de euro se duce pe persoană, tot cu demipensiune. Pentru Revelion nu mai sunt oferte, sunt deja date, chiar înainte de a se oferta”, a declarat Cerceja pentru AGERPRES.

Oferte pentru Crăciun

Ofertele pentru Crăciun includ cină cu produse tradiţionale, prânz individual, colindători, surprize pentru cei mici sub brad, plimbări cu căruţa sau sania, în funcţie de condiţiile meteo, la care se adaugă acces la zona de piscină şi spa.

Pentru Revelion, singurele oferte rămase disponibile sunt ale unor pensiuni care oferă doar cazare şi care se închiriază, de obicei, integral, preţurile variind între 200 şi 300 de lei de persoană, pe noapte.

Directorul ADI „Turism în Bistriţa-Năsăud” a menţionat că, pentru cei care doresc o vacanţă activă, zonele Colibiţa şi Tihuţa sunt accesibile pentru drumeţii şi schi de tură, iar punctele gastronomice sunt locuri în care turiştii pot gusta preparate locale după reţete vechi.

Potrivit lui Răzvan Cerceja, de la declararea sa ca staţiune turistică de interes local, în 2017, Colibiţa a ajuns să aibă peste 760 de locuri de cazare clasificate şi alte câteva sute în curs de clasificare.

Bogdan Asaftei
Bogdan Asaftei
Redactor-Șef

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole