back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
vineri, noiembrie 15, 2024

PRĂJITURĂ CU FOI DE NUCĂ

Distribuiți

INGREDIENTE

Pentru foi:

  •  10 albuşuri
  •  300 g zahăr tos
  •  300 g nuci măcinate
  •  4 linguri făină

Pentru cremă:

  •  10 gălbenuşuri
  •  4 linguri lapte
  •  4 pliculete zahăr vanilat
  •  300 g zahăr tos sau pudră
  •  250 g unt

PREPARARE

Prăjitură cu foi de nucă – un desert delicios care va plăcea tuturor. Încearcă această reţetă simplă!

1.   Într-un castron mai mare, se pun albu­şurile şi se bat spumă cu telul sau mixerul.

2.   Când s-au întărit şi au devenit spumă, se adaugă zahărul tos şi se mixează în continuare până se înglobează complet. Se adaugă nuca măcinată şi se amestecă din nou, până se încorporează perfect, apoi se adaugă şi făina. Din compoziţia obţinută se fac 4 foi de prăjitură care se coc pe dosul tăvii.

3.   Se ia tava, se unge pe dos cu margari­nă sau unt, se tapetează cu făină, se îm­parte în 4 părţi egale compoziţia de mai sus şi se întinde uniform. Foile se coc pe rând, aproximativ 10-15 minute fiecare.

4.   Într-un castron, se pun gălbenuşurile, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat şi se amestecă până se încorporează. Se adaugă 4 linguri de lapte peste compo­ziţia de gălbenuşuri obţinută. Castronul cu compoziţia de gălbenuşuri se pune la baie de aburi, deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte. Se lasă pe foc şi se ames­tecă încontinuu, până topeşte zahărul, după care se lasă compoziţia la răcit.

5.   Într-un alt castron, se pune untul care se freacă spumă şi se adaugă peste com­poziţia de gălbenuşuri. Se amestecă totul până se omogenizează.

6.   După ce s-au copt cele 4 foi, iar crema este şi ea preparată, se trece la umplerea foilor. Pe ultima foaie, după ce s-a întins crema, se rade fin o ciocolată de menaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole