back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
sâmbătă, decembrie 21, 2024

Povestea miedului, vinul de miere considerat băutura sacră a zeilor

Distribuiți

Numită în lumea anglo-saxonă mead, băutura este cunoscută și sub denumirea de hidromel, cuvânt ce provine din greaca veche, și înseamnă apă și miere (hydor – apă, meli – miere). Este o băutură cu un conținut de alcool între 5 și 20%, dulce și parfumată ca mierea, preparată prin fermentația alcoolică a unui amestec de apă cu miere și polen.

Numită și vin de miere, licoarea are un gust plăcut, acrișor și acidulat, și este identificată uneori cu ambrozia cu care se hrăneau zeii din mitologia greacă, ulterior cea germanică.

Potrivit cumvaplace.ro, producția de alcool prin fermentație a fost o modalitate naturală de conservare a sucului de fructe, iar mierea a fost adesea o sursă suplimentară de zahăr și un potențiator de aromă absolut natural. 

Istoria ne arată că oamenii au început să producă acest mied înainte de zorii civilizației, de vânătorii culegători. Mierea sălbatică și fructele fermentate erau la tot pasul, dinainte să cultivăm struguri sau cereale pentru vin și bere. 

Citește articolul integral aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole