ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Povestea avocatului mort de Covid după vacanța în Grecia e cu totul alta decât s-a spus

Covid-ul ucide. Avocatul Cătălin Şerban, de 44 de ani, a încetat din viaţă la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara.

Avatar

Publicat

pe

Covid-ul ucide. Avocatul Cătălin Şerban, de 44 de ani, a încetat din viaţă la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara. S-a spus că s-a infectat în Grecia unde fusese în vacanță. Poveste lui e mult mai tragică decât s-a spus și scris.

Cătălin Șerban se afla internat de mai multe zile pe secţia de Terapie Intensivă, având diagnosticul pozitiv pentru noul coronavirus. Imediat după ce se întorsese din concediul petrecut în Grecia, avocatul s-a dus la spital pentru a fi testat. Transportase un bolnav cu Covid la spital cu mașina sa, încercând să-i salveze viața.

COVID-19. A murit la 44 de ani, după un concediu în Grecia

Cătălin Şerban a deţinut în trecut funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, între anii 2009 şi 2012. A trecut în avocatură după ce a fost inculpat și condamnat pentru trafic de influență într-un controversat dosar.

Medicii de la “Victor Babeş” au transmis că starea avocatului Cătălin Şerban a fost una gravă, ulterior diagnosticării cu COVID-19 şi, în ciuda faptului că a primit plasmă şi respira cu ajutorul unui plămân artificial, organismul său a fost mult prea slăbit şi nu a mai putut lupta. Bărbatul a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri, 4 septembrie.

Familia şi prietenii lui Cătălin Şerban s-au mobilizat din primele zile și au lansat un apel pe Facebook în urmă cu o săptămână, în încercarea de a-i salva viaţa acestuia.

Advertisement

„Cei care aţi trecut prin infectarea cu Covid, sub orice formă, faceţi un gest de umanitate şi donaţi plasmă. Căutăm cu disperare plasmă cu anticorpi pentru un tânăr infectat Covid, avocat Cătălin Şerban, 44 de ani, soţ şi tată, fără alte boli asociate, aflat în stare gravă la ATI Spital Victor Babeş Timişoara. Sperăm din suflet să primească, să îi mai fie de folos. Se încearcă orice variantă, în asemenea situaţii”, au transmis apropiaţii avocatului.

Ce s-a întâmplat cu avocatul Cătălin Șerban știam de la fostul procuror Maximilian Bălășescu. El a scris pe pagina lui de Facebook din momentul în care avocatul a ajuns la spitalul din Timișoara și starea lui s-aînrăutățit. Pe 31 august și pe 1 septembrie, el a cerut ajutor pentru prietenul lui, apoi și el și familia și alți amici ai avocatului au făcut apel la donatorii de plasmă.

Cătălin Șerban a murit pentru că nu a lăsat să moară un alt om

„Îi rog pe toți cunoscuții și prietenii mei care au grupa de sânge AB 4 pozitiv și care au avut COVID sau sunt asimptomatici să îmi scrie! Avem nevoie de plasmă din această grupă rară de sânge pentru un tânăr avocat din Timișoara aflat în stare foarte gravă la ATI spitalul Victor Babeș din Timișoara!
Vă rog distribuiți masiv! Mai are nevoie de doi donatori !
Vă mulțumesc! Dumnezeu să te ajute Catalin Serban !”, a scris pe contul său de FB, Maximilian Bălășescu.

„Din păcate mă simt neputincios, pentru că nu știu chiar pe nimeni care să îmi ajute prietenul …dar poate unii dintre voi îl pot ajuta și dacă este cazul îl transport eu la Timișoara.

Până se găsește cineva dintre prietenii mei…îți doresc putere, Cătălin și, după cum te știu …nu o să cedezi tu în fața unui rahat de virus…că mai avem treabă pe aici”.

Adevărata poveste este aceasta, relatată de prietenul lui, Max Bălășescu, care până la îmbolnăvirea avocatului nu credea în acest virus și puterea lui. Acum a mărturisit public că nu se mai îndoiește.

Advertisement

„Cătălin a încercat să facă o faptă bună …și a transportat o persoană bolnavă de Covid de la Egina la Atena în mașina lui …și atunci s-a îmbolnăvit. Cel pe care l-a transportat la Spital în Atena este mort și îngropat în Grecia, iar Cătălin se zbate între viață și moarte …respiră prin plămâni artificiali. Cătălin nu avea probleme cu respirația, cu viroze vechi netratate, ficat, splină (a răspuns Max B. unei doamne interesate). Era un om de 1,90 m, 110 kg, avea 44 de ani, nu avea nicio problemă de sănătate, doar ceva la vedere…0,50 miopie”.