ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Pomelo, fructul cu 5 efecte nebănuite

Avatar

Publicat

pe

Pomelo, acest frate mai mare al grepfrutului, să-i spunem grefoportocală, dar cu o dulceață aparte, este un fruct cu multiple proprietăți miraculoase pentru organism, datorate în special conținutului crescut de vitamina c, fibre și potasiu, scrie csid.

Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu pește. În china, în mod tradițional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri. Iată beneficiile miraculoase ale acestui fruct!

1.Previne infecțiile urinare – vitamina conținută de fruct combate inflamațiile din corp și ajută la creșterea acidității din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

2.Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca țesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea și îi menține elasticitatea.

3.Previne sângerarea gingiilor și slăbirea rădăcinii dinților, ajutându-vă să aveți o dantură puternică și sănătoasă.

4.Vitamina c din fruct ajută la o mai bună absorbție a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.

Advertisement

5.Intărește sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii și virusuri care pot cauza viroze respiratorii și răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *