ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Polițiștii vor putea avea tatuaje și piercinguri pe corp, dar nu-și vor putea pune cercei în nas sau în sprâncene

Avatar

Publicat

pe

Ministerul de Interne aduce mai multe modificări la Statutul polițistului, prin intermediul unui proiect de ordonanță de urgență pus zilele acestea în dezbatere publică, pe site-ul instituției.

Printre acestea, se regăsește și propunerea ca la concursurile sau examenele pentru ocuparea funcțiilor de polițist să poată participa și persoanele care au tatuaje sau piercinguri corporale, atâta vreme cât acestea nu sunt pe față sau pe gât ori în alte zone ale capului. Deși interzicerea acestor „ornamente” la nivelul capului și gâtului este justificată de reprezentanții MAI ca fiind o potențială vulnerabilitate a polițiștilor, având în vedere că ar putea fi identificați mai ușor pe baza acestor elemente, practic, tatuajele de pe mâini și de pe brațe nu mai sunt considerate semne particulare, chiar dacă sunt la vedere. 

Proiectul de OUG pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), vizează „întărirea cadrului normativ” pentru protecția juridică a polițiștilor, precum și punerea în acord a legislației care reglementează statutul polițistului cu mai multe deciziile recente ale Curții Constituționale a României (CCR). 

O primă modificare este adusă criteriilor specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care vor să participe la concursurile sau examenele organizate pentru ocuparea funcțiilor de polițist. Mai exact, este vorba despre elementele ornamentale pe care le vor putea avea inserate, implantate sau tatuate pe corp oamenii legii. 

Citește articolul integral aici.

Advertisement