ZiarulRing

23-apr.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Poliţia Română, avertisment pentru românii care folosesc această aplicație celebră! Ce pot păţi

Poliţia Română a venit recent cu un mesaj important pentru românii care folosesc aplicaţia Tinder. Autorităţile îi avertizează pe aceştia cu privire la pericolele la care se expun.

Avatar

Publicat

pe

Poliţia Română a venit recent cu un mesaj important pentru românii care folosesc aplicaţia Tinder. Autorităţile îi avertizează pe aceştia cu privire la pericolele la care se expun.

Poliţia Română a oferit recent o serie de sfaturi celor care folosesc aplicaţia de dating Tinder, care găseşte oameni pe o anumită distanţă aleasă de utilizator. Cu toate acestea, ca două persoane să poate comunica trebuie să se placă reciproc prin aplicaţie, în funcţie de profilul personal.

Ce transmit autorităţile:

„Ești pe Tinder?

Nu ne întreba de unde știm…nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da.

Dacă aștepți replica magică la care nu primești ,,seen”…citește în continuare.

Advertisement

Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online.

Ai auzit de boți?

Botii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.

Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani.

Cât despre replica magică: fii tu însuți:)…și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta.

PS: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice.

Advertisement

#PolițiaRomână”, a transmi Poliţia Română pe Facebook.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *