Plantele fac casa frumoasă și îi dau o notă de prospeţieme, însă pot face mult rău animalelor de companie. Multe plante conţin substanţe toxice şi pot afecta grav organismul prietenilor necuvântători, dacă sunt mâncate de către aceștia.
Plante toxice pentru câini și pisici. Pericolul la care românii își expun animalele de companie
Animalele de companie pot fi afectate de anumite plante, mai ales dacă aceste sunt ingerate. Aveți mai jos o listă cu câteva plante care ar trebui ocolite de către cei care au animale de companie.
Dieffenbachia, plantă de interior cu aspect mereu verde, trebuie ținută la distanță de animalele de companie. Specialiştii atenţionează că această plantă se află printre cele ai toxice plante de interior. Dacă este ingerată, animalul de companie se va confrunta cu iritaţii la nivelul cavităţii bucale. Iritaţia va conduce la creşterea cantităţii de salivă, la dificultăţi în înghiţire şi chiar la vomă.
Plantele toxice pentru câini și pisici. Pericolul care se ascunde în casele românilor
Colocasia sau Urechea Elefantului
Această plantă este apreciată pentru aspectul frunzelor sale, dar din nefericire, conţine o substanţă care oferă aceleaşi simptome ca Dieffenbachia: iritaţii ale cavităţii bucale.
Cyclamen
Planta de interior Cyclamen poate provoca animalelor de companie stări de vomă, diaree şi creşterea cantităţii de salivă. Dacă animalul consumă o cantitate mare din rădăcina acestei plante, poate să apară un dezechilibru la nivelul bătăilor inimii şi poate surveni chiar moartea.
Dracaena massangeana sau Trunchiul fericirii
Această plantă se spune că aduce norocul în casă, însă poate afecta grav animalele de companie. Este toxică pentru câini şi pisici. Mâncată de animalele de companie va provoca stări ca: vomă, pierderea poftei de mâncare, depresie şi creşterea excesivă a salivei.
Epipremnum aureum sau Iedera diavolului
Oferă beneficii incontestatabile în ceea ce priveşte purificarea aerului din casă, dar afectează sănătatea animalelor de companie. Dacă frunzele plantei sunt ingerate de un câine ori de către o pisică, animalul se va confrunta cu următoarele stări: vomă, dificultate la înghiţire şi creşterea cantităţii de salivă. Prin urmare, planta nu are degeaba această denumire înfricoşătoare.