ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Planta care nu poate fi ucisă deloc. Este un coșmar pentru proprietarii de grădini. Scade valoarea imobilului din start

Avatar

Publicat

pe

La nivel mondial ar exista peste 13.000 de specii de plante, iar dintre acestea, o parte sunt plăcute ochiului, deoarece înfrumusețează grădina, curtea casei sau interiorul locuinței, iar o altă parte sunt otrăvitoare, dăunătoare legumelor și fructelor. Din această ultimă categorie fac parte și plante care nu pot fi distruse nicicum.

Planta care poate crește oricând, oricât ai încerca să o distrugi

O plantă dă mari bătăi de cap grădinarilor și oamenilor în general. Crește peste tot și chiar dacă ai încerca să scapi de ea, o singură parte dacă o omiți, efortul este în zadar. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există posibilitatea să ”renască” și peste 20 de ani.

Unii dintre noi cunoaștem deja această plantă, iar alții, deși o văd mai mereu în calea lor, nu-i cunosc denumirea. Ba chiar ar asocia-o cu un tufiș. Nu este de mirare ca unii să refuze, de exemplu, să îți mai cumpere casa pe care o scoți la vânzare, dacă lângă ea se află planta în cauză.

Planta eternă a apărut pentru prima oară în Japonia. Treptat, s-a răspândit și în America de Nord, Oceania și o bună parte a Europei. La finalul secolului al XIX-lea, în Olanda se cultiva troscotul japonez ca o plantă ornamentală. Nimeni nu avea habar despre ceea ce avea să urmeze în viitor.

Din Olanda, troscotul japonez a ajuns și în alte țări europene, printre care și în România. La noi, însă, a fost ignorată o bună perioadă, fiind pur și simplu confundată cu un tufiș. Până în urmă cu aproape 70 de ani prezența troscotului japonez pe teritoriul național nu a fost semnalizată.

Troscotul japonez își întinde rădăcinile pe unde apucă, doar iarna și la început de primăvară nu apare deloc. Partea bună este că pe timp de vară și pe timp de toamnă reprezintă și o sursă de hrană pentru animale, iar unii îl mai rup pentru a decora buchete de flori.

Advertisement

Vârfurile troscotului japonez pot fi confundate cu sparanghelul

Primăvara, când dă primele roade, troscotul japonez se poate confunda cu sparanghelul, vârfurile fiind similare cu leguma considerată o delicatesă și foarte bună pentru sănătatea organismului. În Marea Britanie, troscotul japonez se extinde cel mai mult.

Englezii au observat cum prețul imobilelor pe care le pun în vânzare trebuie scăzut cu aproape 5%  sau 15% din suma solicitată inițial, deoarece clienții doritori să le cumpere se arată nemulțumiți de faptul că vor trebui să ia permanent măsuri împotriva creșterii troscotului japonez.

Studiile mai arată că troscotul japonez poate să răsară și dintr-un fragment de rădăcină de doar 0, 3 grame. ”Poate crește din nou, chiar dacă pare moartă”, spune Kevin Callaghan, directorul Japanese Knotweed Specialist, o companie care are scopul de a eradica troscotul japonez, potrivit BBC.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *